
اینترنت پرسرعت ADSL بر بستر کابلهای تلفنی ارائه میشود. جنس کابلها در سرعت اینترنت تاثیر بسیار دارد. کابلهای تلفن از جنس مس هستند. مس رسانای خوبی بوده اما نوسانات و نویز بر روی آن تاثیر بسیاری دارد.
بعد از آن کابلهای فیبر نوری پا به عرصه گذاشتند. کابلهای فیبر نوری از جنس الیاف شیشهای هستند. ویژگیهای این کابل موجب تحول در عرصه سرویس اینترنت فیبر نوری شد. در ادامه درباره این که اینترنت فیبر نوری چیست و چه ویژگیهایی دارد صحبت خواهیم کرد.
کابل نوری اینترنت از مجموعهای الیاف نازک که جنس شیشهای دارند، تشکیل شده است. کابلی که در آن مجموعه الیاف قرار گرفته به عنوان یک محافظ عمل میکند. این محافظ مانع از تاثیر نویز بر روی الیافها میشود.
در برخی از انواع دیگر کابلها علاوه بر این محافظ، دور هر یک از این الیافهای داخل کابل نیز یک محافظ جداگانه قرار گرفته است.
اطلاعات در کابلهای فیبر نوری بر اساس تابش نور انتقال پیدا میکند. نور با زاویهای معین به داخل این الیاف شیشهای نازک میتابد و بدین ترتیب با سرعت بالایی انتقال پیدا میکند. اینترنت فیبر نوری یا UFB (Ultra-Fast Broadband) به اینترنتی گفته میشود که بر بستر کابلهای فیبر نوری فعالیت میکند.
فیبر نوری دادهها را بر اساس شکست نور، به صورت ذرات نوری انتقال میدهد. به همین دلیل سرعت انتقال اطلاعات آن بسیار بالاتر از انتقال اطلاعات به وسیله کابلهای مسی است. پیشنهاد میشود جهت خرید اینترنت adsl کلیک کنید.
مزایای اینترنت فیبر نوری چیست؟
تاکنون متوجه شدهاید که بهترین مزایای اینترنت فیبر نوری، سرعت بالای آن است. علاوه بر آن برخلاف کابلهای مسی، اینترنت فیبر نوری متکی بر برق نیست. بنابراین قطعی برق یا امواج وسایل برقی تداخلی در سرعت اینترنت ایجاد نمیکند.
کابل شبکه مسی بیشتر در معرض تداخل امواج الکترومغناطیسی قرار دارد. هر چند محافظهایی وجود دارند که در کاهش تداخل امواج الکترومغناطیسی کمک میکنند، اما این محافظها برای جلوگیری کامل از تداخل امواج، زمانی که تعداد زیادی کابل در کنار آن قرار گرفته باشد کافی نیست.
یکی از مزایای اینترنت فیبر نوری، استفاده از آن برای انتقال داده در مسافتهای طولانی است. کابلهای مسی برای انتقال اطلاعات در مسافت طولانی، نیاز به تقویت کننده سیگنال دارند. اینترنت فیبر نوری به دلیل سرعت بالا و برخورداری کابلها از محافظ بر جلوگیری از تاثیر نویز، برای مسافتهای طولانی به تعداد کمتری از این تقویت کننده نیاز پیدا خواهند کرد.
از دیگر مزایای اینترنت فیبر نوری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پشتیبانی از ظرفیتهای پهنای باند بالاتر.
- کمتر در معرض تداخل امواج مانند تداخل الکترومغناطیسی هستند.
- کابلهای فیبر نوری برخلاف کابلهای مسی، میتوانند بدون هیچ مشکلی در معرض آب قرار بگیرند و از دریا عبور کنند.
- این کابلها نسبت به کابلهای مسی سبکتر و نازکتر هستند.
- نیازی به نگهداری یا تعویض کابلهای فیبر نوری به صورت مکرر نیست.
معایب راه اندازی اینترنت فیبر نوری
با تمام این مزایا، اینترنت فیبر نوری معایبی نیز دارد. این معایب عبارتند از:
گران بودن کابلهای فیبر نوری. کابلهای مسی اغلب ارزانتر از کابلهای فیبر نوری هستند.
تعویض کابلهای مسی و نصب کابل جدید کار سخت و پرهزینهای است.
کابلهای فیبر نوری شکنندهتر نسبت به کابلهای مسی هستند. به عنوان مثال، در صورت خم شدن یا انحنای کابل، امکان شکستن الیاف و در نتیجه از دست دادن سیگنال وجود دارد. پیشنهاد میشود مقاله دیگر ما درباره پیدا کردن آی پی مودم را بخوانید.
آیا برای اینترنت فیبر نوری روتر خاصی نیاز است؟
اگر کابل کشی از مخابرات تا درب ساختمان شما تعویض شده باشد و کابلهای فیبر نوری جایگزین کابل مسی شده باشد شما میتوانید از اینترنت پرسرعت فیبر نوری استفاده کنید. برای استفاده از این اینترنت شما باید مودمهای فیبر نوری خریداری کنید و از روتر قبلی خود که برای دریافت ADSL بر روی کابل مسی استفاده میکردید، نمیتوانید استفاده کنید.
معرفی روش های پیاده سازی اینترنت فیبر نوری ADSL
اینترنت فیبر نوری را به ۴ روش از مخابرات تا منزل شما میتوان متصل کرد. در ادامه این ۴ روش را توضیح خواهیم داد.
FTTN (Fiber To The Neighbourhood)
در این روش اینترنت به وسیله کابلهای فیبر نوری از مرکز مخابرات تا کابینتهای مخابرات در محلهها که به آن کافو میگویند میرسد. از کافو تا منزل مشتری اینترنت به وسیله کابلهای مسی انتقال داده میشود. (ADSL)
مشکلی که در این روش وجود دارد این بوده که اگر منزل مشتری از این کافو دور باشد به دلیل استفاده از کابلهای مسی از کافو تا منزل، اینترنت با سرعت پایینی دریافت میکند.
FTTC (Fiber To The Cabinet)
در این روش اینترنت به وسیله کابلهای فیبر نوری تا نزدیکترین کافو که حداکثر ۳۰۰ متر با منزل مشتری فاصله داشته ارسال میشود. از کافو تا منزل مشتری از طریق یکی از فناوری DSL به اینترنت متصل خواهد شد.
FTTB (Fiber To The Building)
از مرکز مخابرات تا ابتدای ساختمان فرد اینترنت به وسیله کابلهای فیبر نوری منتقل میشود. از ورودی ساختمان تا جایی که مودم در منزل فرد قرار دارد با کابل مسی متصل میشود.
FTTH (Fiber To The Home)
در این حالت اینترنت بر بستر کابلهای فیبر نوری از مرکز مخابرات تا منزل مشتری ارسال میشود. در واقع در این حالت دیگر هیچ کابل مسی در میان راه وجود ندارد. پیشنهاد میشود مقاله دیگر ما درباره تنظیمات مودم ip link را بخوانید.
ADSL و VDSL چه تفاوتی با فیبر نوری دارند؟
ADSL اینترنتی است که بر بستر خط تلفن ثابت به مشترکین ارائه داده میشود. به دلیل تفاوت موج ADSL با سیگنالهای صوتی موجب شده تا اختلالی در بوق خط تلفن به وجود نیاید و بدون نیاز به تغییر سیم کشی از اینترنت استفاده کرد.
اما در اینترنت VDSL از مرکز مخابراتی تا کافو اینترنت به وسیله فیبر نوری انتقال و از کافو تا منزل فرد به وسیله کابلهای مسی ارسال میشود. سرعت VDSL ها بالاتر از ADSL است.
اما در اینترنت فیبر نوری دیگر خبری از کابل مسی نبوده و کابلها فیبر نوری جایگزین آن خواهند شد. مودم ADSL و VDSL را نمیتوانید برای اینترنت فیبر نوری استفاده کنید. در اینترنت فیبر نوری برخلاف ADSL دور بودن از مرکز مخابراتی موجب دریافت اینترنت با سرعت پایین نمیشود. کابلهای فیبر نوری میتوانند پرسرعتترین اینترنت را با فاصله مکانی به شما ارائه دهند.
برخی از سوالات متداول
کابل اینترنت فیبر نوری چیست؟
تفاوت ADSL و اینترنت فیبر نوری چیست؟
انواع کابل فیبر نوری چیست؟