
شبکه های بی سیم در سراسر جهان بسیار محبوب هستند و استفاده از آن ها روز به روز در حال افزایش است. اگر می خواهید بدانید اینترنت وایرلس چیست و در مورد مزایای استفاده از آن بیشتر بدانید در این مقاله با ما همراه باشید. همچنین با مطالعه این مقاله با انواع شبکه های وایرلس آشنا خواهید شد.
اینترنت وایرلس چیست؟
در پاسخ به این پرسش که اینترنت وایرلس چیست باید بگوییم اینترنت بی سیم نوعی سرویس اینترنت می باشد. در این سرویس امکان اتصال به اینترنت برای کاربران نهایی و سازمان ها از طریق یک شبکه ارتباطی بی سیم فراهم می گردد. به طور معمول، اینترنت بی سیم از طریق امواج رادیویی یا سیگنال های ماهواره ای و توسط یک ارائه دهنده خدمات اینترنت وایرلس (WISP) ارائه می شود.
در شبکه بی سیم به جای استفاده از کابل، از امواج الکترومغناطیسی برای انتقال اطلاعات استفاده می شود. امواج الکترومغناطیس با استفاده از تکنیک های مختلف مدولاسیون، اطلاعات را بین فرستنده و گیرنده انتقال می دهند و برای انتقال امواج الکترومغناطیسی به هوا یا دریافت امواج الکترومغناطیسی از هوا از آنتن استفاده می شود.
مزایای اینترنت وایرلس
حال که فهمیدیم اینترنت وایرلس چیست، خوب است در مورد مزایای اینترنت وایرلس نیز بیشتر بدانیم. درادامه مزایای اینترنت بی سیم را مورد بررسی قرار می دهیم.
- دسترسی گسترده تر: از آنجایی که شبکه های وایرلس به سیم یا کابل نیاز ندارند، کاربران می توانند حتی زمانی که در حال حرکت هستند از اینترنت بی سیم استفاده نمایند. بهبود بهره وری یکی از مهم ترین مزایای اینترنت وایرلس است. شبکه های بی سیم نسبت به شبکه های سیمی دسترسی وسیع تری دارند و می توان آنها را به راحتی تا مکان هایی که سیم و کابل در دسترس نیست گسترش داد.
- نصب آسان: نصب و راه اندازی شبکه وایرلس در مقایسه با شبکه سیمی سریعتر و آسانتر است.
- مقیاس پذیری: شبکه های وایرلس بسیار مقیاس پذیر هستند و با توجه به اینکه در این شبکه ها از سیم استفاده نمی شود، اضافه کردن تجهیزات جدید یا حذف آنها به راحتی قابل انجام است.
- کارایی: شبکه های بی سیم امکان انتقال بهتر داده ها را فراهم می کنند. کیفیت انتقال داده با استفاده از اینترنت وایرلس بسیار بالا است و اینترنت بی سیم جزو اینترنت های پرسرعت در دنیا محسوب می شود.
- مقرون به صرفه: هر چند سرمایه گذاری اولیه در شبکه های وایرلس زیاد است، اما با گذشت زمان، هزینه های کلی کمتر می شود.
اگر به دنبال پهنای باند هستید به صفحه پهنای باند اختصاصی مراجعه کنید.
معایب اینترنت وایرلس
در قسمت قبل در مورد مزایای اینترنت وایرلس صحبت کردیم. در این قسمت برخی از معایب شبکه بی سیم را بیان می کنیم.
- امنیت: هنگام استفاده از اینترنت بی سیم، امنیت یک مسئله مهم است. اگر نصب و نگهداری شبکه های وایرلس به درستی انجام نشود، ممکن است باعث ایجاد تهدیدات امنیتی جدی گردد و هکرها به راحتی به شبکه دسترسی پیدا کنند.
- تداخل: شبکه های بی سیم به شدت مستعد تداخل هستند. عوامل خارجی مانند طوفان های گرد و غبار یا مه و سیگنال های رادیویی ممکن است باعث ایجاد تداخل در شبکه های وایرلس گردند.
- دانش اولیه فنی: راه اندازی یک شبکه بی سیم مستلزم حداقل دانش فنی است. افرادی که در این زمینه بی تجربه هستند ممکن است در نصب شبکه وایرلس با مشکل مواجه شوند و احتمال بروز خطرات امنیتی بالا می رود.
انواع اینترنت وایرلس ( انواع شبکه بی سیم )
تا اینجا در مورد اینکه اینترنت وایرلس چیست، مزایای اینترنت بی سیم و معایب آن صحبت کردیم. در ادامه انواع اینترنت وایرلس را مورد بررسی قرار می دهیم. شبکه های بی سیم دارای چهار نوع هستند که از نظر سایز، برد، نحوه و تجهیزات مورد نیاز برای اتصال، با یکدیگر متفاوتند و هر کدام عملکر خاص خود را دارند.
در زیر به توضیح انواع مختلف شبکه های وایرلس می پردازیم.
- wireless LAN
- wireless MAN
- wireless PAN
- wireless WAN
Wireless LAN -1
فناوری LAN بیسیم که با نام WLAN نیز شناخته می شود دسترسی به اینترنت را در یک ساختمان یا یک منطقه محدود در فضای باز فراهم میکند. فناوری WLAN برای اولین بار در دفاتر و منازل مورد استفاده قرار گرفت و اکنون در فروشگاه ها و رستوران ها نیز استفاده می شود. استفاده از شبکه های خانگی امکان کار و مطالعه در منزل را برای کارمندان ادارات، دانش آموزان و معلمان فراهم می سازد.
طراحی شبکه های خانگی ساده است. یک روتر بی سیم به مودم کابلی متصل می گردد و سیگنال را از مودم دریافت می کند. روتر همچنین به عنوان wireless access point یا AP عمل می کند که با استفاده از یک پروتکل بی سیم مانند استانداردهای 802.11 پخش یا برودکست را انجام می دهد..
شبکه های اداری پیچیده تر هستند. AP ها معمولاً روی سقف نصب می شوند و هر کدام سیگنال بی سیم را به منطقه اطراف پخش یا broadcast می کنند. چندین AP در دفاتر بزرگ مورد نیاز است که هر کدام از طریق یک اتصال سیمی به یک سوئیچ به شبکه اصلی دفتر متصل می شوند.
Wireless MAN -2
شبکه های بی سیم شهری یا Wireless metropolitan area networks دسترسی افراد به اینترنت، خارج از یک شبکه اداری یا خانگی را فراهم می کنند. این شبکه ها محدوده وسیع تری را نسبت به شبکه های اداری یا خانگی پوشش می دهند، اما اصول راه اندازی شبیه شبکه WLAN است. AP ها در شهرهای مختلف و در کناره های ساختمان ها یا روی تیرهای تلفن در سرتاسر منطقه تحت پوشش قرار دارند.
AP ها از طریق یک شبکه سیمی یا wired network به اینترنت متصل می شوند و سیگنال بی سیم را در سراسر منطقه پخش یا برودکست می کنند. کاربران با اتصال به نزدیکترین AP به مقصد مورد نظر خود متصل می شوند.
Wireless PAN -3
شبکه های بی سیم شخصی یا Wireless personal area networks منطقه بسیار محدودی را پوشش می دهند؛ معمولاً حداکثر 100 متر برای اکثر برنامه ها با استفاده از پروتکل هایی مانند بلوتوث و Zigbee. بلوتوث تماسهای تلفنی به صورت هندز فری را امکانپذیر میکند و سیگنالها را بین دستگاههای هوشمند انتقال میدهد.
Zigbee ایستگاه ها را در امتداد یک شبکه IoT به هم متصل می کند. فناوری مادون قرمز محدود به خط دید است، مانند اتصال ریموت تلویزیون به تلویزیون.
اگر می خواهید در مورد اینترنت اشیا بیشتر بدانید پیشنهاد می کنیم مقاله اینترنت اشیا را مطالعه نمایید.
توسعه دهندگان بی سیم با کشف راه های جدید برای انتقال سیگنال به کاربران، به طور مداوم این فناوری را بهبود بخشیده اند. این پیشرفت ها نرخ داده های بالاتر و افزایش برد را برای هر یک از این فناوری های بی سیم امکان پذیر می کند.
Wireless WAN -4
شبکه های بی سیم WAN از فناوری cellular برای ارائه دسترسی خارج از محدوده یک شبکه محلی بی سیم یا شبکه شهری استفاده می کنند. این شبکه ها کاربران را قادر می سازد تا با دیگران تماس تلفنی برقرار کنند. کاربران همچنین می توانند به اینترنت متصل شوند و به وب سایت ها یا برنامه های مبتنی بر سرور دسترسی داشته باشند.
دکل مخابراتی موبایل یا cell tower در بسیاری از کشورها وجود دارند و اتصال کاربر به نزدیکترین دکل مخابراتی تلفن همراه هدایت می شود که به نوبه خود یا به اینترنت کابلی یا به دکل دیگری متصل به اینترنت کابلی وصل می شود.
تفاوت وای فای با وایرلس چیست؟
پس از آنکه توضیح دادیم که وایرلس چیست و انواع اینترنت وایرلس را مورد بررسی قرار دادیم، در ادامه می خواهیم در مورد تفاوت وای فای با وایرلس توضیحاتی را بیان کنیم.
در مورد تفاوت وای فای با وایرلس باید بگوییم، وای فای یک فناوری بی سیم است که برای اتصال رایانه ها، تبلت ها، گوشی های هوشمند و سایر دستگاه ها به اینترنت استفاده می شود. Wi-Fi از امواج رادیویی برای انتقال داده ها از روتر بی سیم شما به دستگاه هایی مانند تلفن هوشمند، تبلت و کامپیوتر استفاده می کند.
وای فای شبکه بی سیمی است که می توان آن را از هر نوع اتصال اینترنتی ایجاد کرد. اینترنت بی سیم نوع خاصی از اتصال اینترنتی است که از دکل های cellular استفاده می کند.
اگر می خواهید در مورد وای فای و اینکه تفاوت وای فای با وایرلس چیست بیشتر بدانید پیشنهاد می کنیم مقاله وای فای چیست را مطالعه نمایید.
سوالات متداول
اکسس پوینت یا AC چیست؟
اکسس پوینت بی سیم (WAP) یک دستگاه شبکه است که به دستگاه های دارای قابلیت بی سیم اجازه می دهد تا به یک شبکه سیمی یا wired network متصل شوند. نصب WAP ها برای اتصال همه رایانه ها یا دستگاه های موجود در شبکه نسبت به استفاده از سیم و کابل ساده تر است.
آیا امنیت شبکه سیمی یا wired network نسبت به بی سیم بیشتر است؟
در گذشته، شبکه های سیمی ایمن تر از شبکه های بی سیم در نظر گرفته می شدند. با این حال، امروزه امنیت ارائه شده توسط شبکه های سیمی با امنیت ارائه شده توسط شبکه های وایرلس، به شرطی که به درستی پیکربندی شده باشند، یکسان است.
انواع شبکه بی سیم کدامند؟
انواع شبکه وایرلس عبارتند از WLAN، WMAN،WPAN و WWAN می باشد.
در این مقاله در مورد اینکه اینترنت وایرلس چیست صحبت کردیم. همچنین در مورد مزایای اینترنت بی سیم و معایب آن و انواع اینترنت وایرلس و شبکه های بی سیم توضیحات کاملی ارائه شد.