
اگر وب سایت شما آماده شده است و به دنبال خرید هاست برای وب سایت خود هستید، سرور مجازی یکی از گزینه های مناسب برای میزبانی وب سایت هایی با سطح ترافیک متوسط است. در این مقاله در مورد سرور اختصاصی مجازی، انواع، مزایا و تفاوت آن با انواع دیگر میزبانی وب صحبت می کنیم که قطعا اطلاعات آن برای شما مفید خواهد بود.
سرور مجازی چیست؟
به زبان ساده، سرور یک کامپیوتر قدرتمند است که تمام داده ها و فایل های تشکیل دهنده وب سایت را ذخیره می کند. هنگامی که شخصی نام دامنه شما را در مرورگر وب خود تایپ می کند، مرورگر درخواست کاربر را به سرور ارسال می کند و فایل های لازم را از طریق اینترنت انتقال می دهد.
سرور اختصاصی مجازی یا VPS (Virtual Private Server) از فناوری مجازی سازی برای تقسیم سرور قدرتمندی که در مورد آن صحبت کردیم به چندین سرور مجازی استفاده می کند. کلمه اختصاصی به معنای آن است که VPS شما مختص خودتان است، بنابراین نیازی به اشتراک گذاری RAM، CPU یا هر داده ای با سایر کاربران ندارید.
به عبارت دیگر سرور اختصاصی مجازی یک سرویس میزبانی است که از فناوری مجازی سازی برای ارائه منابع اختصاصی در سروری با چندین کاربر استفاده می کند.
سرور مجازی چگونه کار می کند؟
میزبانی VPS تجربه یک سرور اختصاصی را برای کاربر شبیه سازی می کند. ارائه دهنده میزبانی وب با استفاده از فناوری مجازی سازی، یک لایه مجازی در بالای سیستم عامل (OS) سرور نصب می کند. این لایه، سرور را به پارتیشن های جداگانه با دیوارهای مجازی تقسیم می کند و به هر کاربر اجازه می دهد تا سیستم عامل و نرم افزار خود را نصب نماید.
از آنجایی که VPS فایل های شما را از سایر کاربران در سطح سیستم عامل جدا می کند، در واقع یک سرور اختصاصی است. این بدان معناست که منابع سرور ( حافظه، فضای دیسک، هسته های CPU و غیره ) برای وب سایت شما تضمین شده است و لازم نیست هیچ یک از آنها را با دیگران به اشتراک بگذارید.
هایپروایزرها
Hypervisor نرم افزاری است که مجازی سازی را ممکن می سازد. هایپروایزرها ( متصل به سخت افزار سرور ) منابع ( مانند RAM و CPU ) را به هر VPS اختصاص می دهند.
مقایسه سرور مجازی با انواع دیگر میزبانی وب
برای درک بهتر نحوه عملکرد سرور اختصاصی مجازی، مهم است که با برخی از اصول اولیه میزبانی وب، از جمله انواع مختلف میزبانی وب آشنا شوید. در ادامه توضیحاتی در مورد هاست اشتراکی، اختصاصی و میزبانی VPS ارائه شده است.
1- هاست اشتراکی
هاست اشتراکی رایج ترین نوع میزبانی وب است و بسیاری از وب سایت ها از این نوع میزبانی استفاده می کنند. هنگامی که هاست اشتراکی را خریداری می کنید، منابع کلیدی مانند CPU، RAM و فضای هارد دیسک را با سایر وب سایت ها در همان سرور به اشتراک می گذارید.
یک سرور اشتراکی را می توان به عنوان یک مجتمع آپارتمانی بزرگ در نظر بگیرید که واحدهای آن توسط صاحبان وب سایت ها اجاره می شوند. همه ما به مکانی برای زندگی نیاز داریم، درست مانند فایل های یک وب سایت؛ اما یک خانه شخصی بزرگ معمولا بسیار گران است. به اشتراک گذاشتن فضاهای مشترک و تاسیسات در یک بلوک آپارتمانی به کاهش هزینه ها کمک می کند و همین امر در مورد هاست اشتراکی نیز صادق است.
هاست اشتراکی چند جنبه منفی دارد. به عنوان مثال، اگر یک وب سایت در سرور اشتراکی شما جهش زیادی در ترافیک خود داشته باشد، بر عملکرد وب سایت شما تأثیر می گذارد. با این حال، اگر به تازگی وب سایت خود را راه اندازی می کنید و ترافیک زیادی ندارید، هاست اشتراکی یک راه عالی برای آنلاین شدن است.
2- هاست اختصاصی
هاست اختصاصی برعکس هاست اشتراکی است و وب سایت شما منابع کلیدی را با دیگر وب سایت ها به اشتراک نمی گذارد. در واقع یک سرور اختصاصی دارید که فقط برای وب سایت شما رزرو شده است. در هاست اختصاصی به صورت کامل بر منابع خود کنترل دارید و می توانید نرم افزارهای سفارشی را برای رفع نیازهایتان نصب نمایید. اما نکته مهم این است که هزینه خرید هاست اختصاصی نسبت به هاست اشتراکی بیشتر است،
هاست اختصاصی می تواند برای شما مناسب باشد اگر:
- وب سایت شما ترافیک روزانه بالایی دارد.
- میبایست سیستم عامل مورد نیاز خود را نصب کنید.
- هزاران تراکنش مالی از طریق وب سایت انجام می گردد.
- وب سایت شما به نرم افزار سفارشی نیاز دارد.
3- میزبانی VPS
هاست VPS بین هاست اشتراکی و اختصاصی قرار می گیرد. وقتی سرور اختصاصی مجازی را انتخاب میکنید، وبسایتهای دیگری نیز توسط سرور میزبانی میشوند اما وب سایت شما تنها دامنه ای است که به بخش مجازی مربوط به شما اختصاص داده شده است و این بدان معنی است که شما سیستم عامل، فضای ذخیره سازی اختصاصی، CPU قدرتمند، رم مقیاس پذیر و پهنای باند نامحدود خود را دریافت می کنید.
هزینه خرید سرور اختصاصی مجازی نسبت به هاست اشتراکی بیشتر و نسبت به هاست اختصاصی کمتر است. درواقع با استفاده از VPS، می توانید با هزینه کمتر از بسیاری مزایای سرور اختصاصی بهره مند شوید.
4- هاست ابری
با سرویسهای میزبانی ابری، شما از یک سرور واحد استفاده نمیکنید، بلکه از یک کلاستر استفاده میکنید که در فضای ابری اجرا میشود. هر سرور در کلاستر یک نسخه به روز از وب سایت شما را ذخیره می کند. هنگامی که یکی از سرورها بیش از حد مشغول است، کلاستر به طور خودکار ترافیک را به سرور دیگر هدایت می کند. در نتیجه، میزبانی ابری بدون قطعی و خرابی یا downtime ارائه می شود، زیرا همیشه یک سرور درکلاستر وجود دارد که می تواند به درخواست های بازدیدکنندگان وب سایت شما پاسخ دهد.
5- هاست وردپرس
میزبانی وردپرس سرویسی است که به طور خاص به صاحبان وب سایت وردپرس ارائه می شود و دارای چندین ویژگی مرتبط با وردپرس است که فقط در صورت داشتن سایت وردپرس می توانید از آنها استفاده کنید، مانند نصب با یک کلیک، افزونه های از پیش نصب شده یا رابط خط فرمان وردپرس ( WP-CLI ). در هاست وردپرس سرورها برای نیازهای وردپرس پیکربندی شده اند. بنابراین، ارائه دهندگان خدمات هاستینگ، هاست وردپرس را به عنوان بخشی از سرویس میزبانی اشتراکی خود ارائه می دهند.
اگرچه امکان راهاندازی سایت وردپرس بر روی یک سرور مجازی نیز وجود دارد، اما نمیتوانید به سرورهای سفارشیسازی شدهای که با وردپرس پیکربندی شدهاند، دسترسی داشته باشید. با این حال، اگر هاست VPS را برای سایت وردپرس خود انتخاب می کنید، می توانید محیط میزبانی خود را مطابق با نیازهای تجاری خود تنظیم و پیکربندی کنید.
انواع سرور مجازی
سه نوع اصلی سرور اختصاصی مجازی وجود دارد.
1- مدیریت نشده
در میزبانی مدیریت نشده یا میزبانی خود مدیریتی، صاحب کسب و کار میبایست با مدیریت سرور، عیب یابی و مدیریت برنامه ها، نرم افزارها و سرویس های نصب شده روی سرور اختصاصی مجازی خود آشنا باشد و ارائه دهنده هاست تنها سرور فیزیکی و در دسترس بودن آن را مدیریت می کند. سرور مجازی مدیریت نشده نیاز به تخصص فنی یا منابع اختصاصی داخلی برای مدیریت حافظه سرور، سیستم عامل و سایر منابع سرور را دارد. توجه داشته باشید در صورتیکه پیکربندی سرور به درستی انجام نگردد، منجر به آسیب پذیری های از لحاظ امنیتی می شود.
2- مدیریت شده
در میزبانی مدیریت شده، زمان و تخصص فنی کمتری برای نگهداری از سرور موردنیاز است. ارائه دهنده میزبانی VPS مدیریت شده تمام مسئولیت های مربوط به سرور، مانند به روز رسانی های اصلی، تعمیر و نگهداری و نصب نرم افزار را بر عهده می گیرد، بنابراین شما می توانید به طور کامل روی رشد کسب و کار خود تمرکز کنید.
3- نیمه مدیریت شده
هاست نیمه مدیریت شده بین میزبانی مدیریت شده و مدیریت نشده است. شرکت هاستینگ نوعی از میزبانی مدیریت نشده را ارائه می دهد اما نصب نرم افزار اصلی و پشتیبانی را انجام می دهد. در میزبانی نیمه مدیریت شده، ارائه دهنده میزبانی وب، مسئول سرور فیزیکی، شبکه و زیرساخت است.
هاست نیمه مدیریت شده برای کسانی که با اصول اولیه مدیریت هاست آشنا هستند اما برای رفع مشکلات سرور و یا عیب یابی پیشرفته به کمک نیاز دارند، گزینه مناسبی است. همچنین افرادی که می خواهند کنترل بیشتری روی سرور خود نسبت به آنچه با یک برنامه میزبانی کاملاً مدیریت شده ارائه می شود، داشته باشند، بهتر است از سرور اختصاصی مجازی نیمه مدیریت شده استفاده نمایند.
مزایای سرور مجازی
VPS می تواند یک راه حل ایده آل برای شما باشد، در ادامه مزایای سرور مجازی را بیان می کنیم.
- سرور مجازی نسبت به هاست اشتراکی سریعتر و قابل اعتمادتر است.
- از آنجایی که منابع سرور مانند حافظه یا قدرت پردازش تضمین شده است، نوسانات صفر تا حداقلی در منابع موجود وجود دارد.
- مشکلات و افزایش ترافیک سایر کاربران سرور بر سایت شما تأثیر نمی گذارد.
- شما دسترسی سوپریوزر ( روت ) به سرور خود دارید.
- این سرویس مقیاس پذیر است و همانطور که وب سایت شما رشد می کند، می توانید به راحتی منابع سرور خود (RAM ، CPU، فضای دیسک، پهنای باند و غیره ) را ارتقا دهید.
در این مقاله در مورد سرور اختصاصی مجازی، انواع و مزایای آن اطلاعات سودمندی ارائه شد. در مقاله بعدی در مورد کاربردهای مختلف VPS و نکاتی که میبایست در هنگام خرید سرور مجازی در نظر بگیریم، توضیحات جامعی را بیان خواهیم کرد؛ با ما همراه باشید.