
این مقاله، به توضیح 32 اصطلاح پرکاربرد در اینترنت میپردازد. پس اگر میخواهید با این مفاهیم بیشتر آشنا شوید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
اصطلاحات اینترنت
1. URL
URL همان آدرسی میباشد که در بالای مرورگر خود وارد میکنید تا وارد سایت مورد نظر شوید.
2.پیغام خطای 404 (Error 404)
یکی از رایجترین خطاهای موجود در اینترنت پیغام 404 میباشد. این پیغام به شما نشان میدهد که صفحهای که دنبال آن میگردید وجود ندارد.وقتی شما بر روی یک لینک کلیک میکنید، و این آدرس اشتباه باشد با پیغام 404 مواجه خواهید شد.
3. اسپم (Spam)
اسپم واژه عمومی است که برای پیامهایی به کار میرود که به صورت ناخواسته برای شما ارسال میگردد که اغلب باعث مزاحمت میشود.
4. آرشیو (Archive)
آرشیو کردن یعنی حذف آن از محل فعلی و ذخیره سازی در یک محل ثانویه.حتما به این نکته توجه داشته باشید که آرشیو کردن با پشتیبان گیری (Backup) متفاوت میباشد.در پشتیبان گیری شما یک نسخه از فایل فعلی را در محل دیگری ذخیره میکنید اما در آرشیو کردن به این صورت نمیباشد و شما همان فایل را در محل دیگری آرشیو میکنید.
5. افزونه ها (Add-Ons,Extensions)
افزونهها قطعات کوچکی از نرمافزار هستند که با نصب بر روی مرورگرهایی مانند فایرفاکس،گوگل کروم میتواند قابلیتهای بیشتری برای شما فراهم کند.
6. پهنای باند (Bandwidth)
پهنایباند به بالاترین مقدار هر داده اغلب در یک شبکه اشاره دارد.بهتر است اینطور توضیح دهیم که برای مثال شما با یک سرویس اینترنت 16 مگابیت زمانی که به تماشای فیلم در یک تلویزیون 4K مینشینید نهایت استفاده از پهنایباند شما را میکند و زمانی که بخواهید همزمان بازی آنلاین انجام دهید و یا فایل دیگری را دانلود کنید به دلیل عدم وجود پهنایباند به مشکل خواهید خورد.
7. بلاگ (Blog)
بلاگها وبسایتهای سادهای هستند که به بروزرسانی مکرر برای بازدیدکنندگان میپردازند.در وبلاگها یک فرد یا یک تیم نویسنده میتوانند شبیه به یک مجله آنلاین از افکار خود برای بازدیدکنندگان بنویسند.یادتان باشد که همه وبلاگها وبسایت هستند، اما در عین حال همه وبسایتها وبلاگ نیستند.اگر شما از توییتر استفاده کرده باشید، پس حتما معنای کلمه میکروبلاگینگ را نیز میتوانید درک کنید.عبارت میکروبلاگینگ به معنای ارسال پیامهای فوری و سریع میباشد.
8. هشتگ (Hashtag)
هشتگ یک نوع خاص از نشانهگذاری و یا حتی دستهبندی در شبکههای اجتماعی میباشد که مورد استفاده کاربران قرار میگیرد.شما با استفاده از هشتگ میتوانید پستهای مرتبط به هم را دستهبندی کنید تا کاربر شما به راحتی بتواند به آنها در شبکههای اجتماعی دسترسی پیدا کند.
9. هات اسپات (Hotspot)
به منطقهای که شما به اینترنت به صورت wi-fi دسترسی داشته باشید محل هاتاسپات گفته میشود.همچنین این قابلیت از طریق تلفنهمراه نیز امکان پذیر میباشد تا شما بتوانید اینترنت ADSL خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.
10. HTTP
HTTP مخفف کلمه Hypertext Transfer Protocol میباشد. HTTP با تعریف یک فرآیند اطلاعات را از مرورگر وب دریافت میکند و روی نمایشگر شما به نمایش میگذارد.
11. کلیک بیت (Clickbait)
کلیکبیت یک اصطلاحی است که کاربر بعد از خواندن تیتر یا محتوای مطلب شما، وسوسه میشود که بر روی آن کلیک کند.به عنوان مثال در تیتر یک مقاله به این صورت نوشته میشود که “32 اصطلاح اینترنت که باید بدانید” که شما با دیدن این تیتر وسوسه میشوید که روی آن کلیک کنید و جذب شوید.
12. ابر (Cloud)
ابر به اصطلاحی گفته میشود که شما به این فضا دسترسی ندارید و اطلاعات در فضای دیگری پردازش میشود.فضاهایی مانند جیمیل،دراپباکس و آفیس آنلاین از خدمات ابری میباشند.
13. کوکی (Cookie)
کوکیها، بستههای اطلاعاتی کوچکی هستند که بر روی رایانه و یا موبایل شما ذخیره میشوند.برای مثال شما زمانی که وارد یک سایت میشوید و نام کاربری و کلمه عبور خود را بعد از ثبت نام وارد میکنید، این سایت از شما اجازه میگیرد که اگر تمایل دارید اطلاعات شما ذخیره شود تا در مراجعات بعدی نیازی به وارد کردن دوباره اطلاعات را نداشته باشید.
14. انیمه (Anime)
انیمه یک اصطلاح ژاپنی برای انیمیشن میباشد.انیمیشن بیشتر موارد دارای رنگهای زنده و شخصیت بیان است.این واژه را با مانگا که اصطلاحی برای کمیکهای ژاپنی میباشد اشتباه نگیرید.
15. کراود فاندینگ (Crowdfunding)
کراودفاندینگ به اقدامی گفته میشود که برای جمع آوری کمکهای مالی برای یک پروژه جدید به صورت آنلاین صورت میگیرد.از وبسایتهای معروف در این زمینه میتوان به Kickstarter,GoFundMe اشاره کرد.
16. وب تاریک (Dark Web)
با شنیدن این اسم شاید کمی ترس به سراغ شما بیاید.وبهای تاریک به اصطلاح به سایتهایی گفته میشود که برای ورود به آنها باید از نرمافزارهای خاصی استفاده کنید.این سایتها معمولا موضوعی جنایتکارانه و خطرناک دارند.
17. داکسینگ (Doxing)
داکسینگ به عملیاتی گفته میشود که اقدام به پیدا کردن اطلاعات یک فرد و انتشار آن در اینترنت انجام میگیرد.
18. درج کردن (Embed)
Embed شامل درج کردن آنلاین یک محتوا در یک سایت دیگر است. به طور مثال شما میتوانید محتواهای ویدئوی شرکت پیشگامان را از طریق صفحه آپارات مشاهده کنید.
19. رمز گذاری (Encryption)
رمزگذاری این قابلیت را برای شما پیش میآورد که محتوای مد نظر خود را به صورتی نمایش دهید که کسی جز خودتان نتواند مشاهده کند. مانند اطلاعات کارت بانکی خود در زمان پرداختهای آنلاین.
20. دیوار آتش (Firewall)
فایروال یا دیوار آتش نوعی نرمافزار امنیتی میباشد که ترافیک ورود و خروج اطلاعات به دستگاه شما را محدود میکند.این نرمافزار دستگاه شما را در برابر بستههای خطرناک محافظت خواهد کرد.
21. قانون گادوین (Godwin’s Law)
قانون گادوین یک اصطلاح در بحثهای آنلاین میباشد. طبق این قانون، با طولانی شدن یک بحث آنلاین، احتمال آنکه یکی از طرفین، مقایسهای با آدولف هیتلر انجام دهد، به یک میل میکند! اگرچه امکان دارد احمقانه بهنظر بیاید، اما میتوانید آن را در فرومهای گفتگوی فیسبوک بررسی کنید!
22. اینترنت اشیاء (Internet of Things)
هدف اینترنت اشیاء، گسترش اتصال اینترنت در تمامی وسایل پیرامون ما میباشد.مانند یخچال،تلویزیون،چراغ و … تا بدون دخالت انسان بتوانند به وظایف خود عمل کنند.
23. آدرس آی پی (IP Address)
هر دستگاهی که به اینترنت متصل میشود، یک آدرس آیپی مختص به خود را دارد.همچنین کل شبکه اینترنت نیز یک آدرس IP دارد تمام دستگاههای فعال در اینترنت به آن دسترسی دارند. پیشنهاد میشود مقاله دیگر ما درباره آی پی چیست را بخوانید.
24. لورک (Lurk)
لورک اصطلاحی است که کاربر فقط به تماشای محتوا در وب میپردازد و هیچگونه نظری نمیدهد یا محتوایی تولید نمیکند.طبق گزارشات تخمین زده شده است که تنها 1درصد از فعالان وب به تولیدمحتوا میپردازند.
25. بدافزار (Malware)
بدافزار واژه ترکیبی از مخرب و نرمافزار میباشد.ویروس،تروجان،نرمافزارهای جاسوسی و … همگی از بدافزارها میباشند.
26. آنلاین/ آفلاین (Online/Offline)
مفهومی کاملا ساده.زمانی که شما به اینترنت وصل هستید پس آنلاین میباشید و هرزمان که به اینترنت وصل نباشید آفلاین میباشید.
27. پی وال (Paywall)
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بخواهید از یک سایت محتوایی را دانلود کنید اما به شما اجازه دانلود رایگان را نمیدهد و در ازای پرداخت هزینه این امکان برای شما صادرخواهد شد.به این نوع فعالیت پیوال گفته میشود که یکی از روشهای تامین هزینه وبسایتها میباشد. پیشنهاد میشود مقاله دیگر ما درباره تنظیمات مودم تی پی لینک را بخوانید.
28. فیشینگ (Phishing)
حتما تا به حال مشاهده کردهاید که ایمیلی به عنوان تایید اطلاعات از سمت یه بانک یا موسسه برای شما ارسال میگردد که بعد از بررسیهای لازم متوجه میشوید که این ایمیل تقلبی میباشد. به این عمل که باعث فریب دادن افراد در وب میشود را فیشینگ گفته میگویند.
29. سئو (SEO)
سئو یا بهینه سازی موتور جستجو، باعث ارتقا رتبه سایت در گوگل و همچنین مشاهده بیشتر و پیدا کردن مشتریان متعدد میگردد.
30. محتوای سنجاق شده (Sticky Content)
محتوای سنجاق شده، به طور معمول شامل محتواهای مهمی میشود که مدیر انجمن یا سایت آن را در بالاترین مطلب خود قرار میدهد تا مورد توجه کاربران خود قرار گیرد.
31. ترول (Troll)
حتما با واژه ترول آشنا هستید. ترول به شخصی گفته میشود که در یک انجمن یا محیط آنلاین، باعث راهاندازی دعوا و بحث میشود.
32. ویکی (Wiki)
ویکی به نوعی وبسایت گفته میشود که به جمع آوری و انتشار اطلاعات میپردازد. در حال حاضر معروفترین این سایتها ویکیپدیا میباشد.
برخی از سوالات رایج:
1.ابر در اصطلاحات اینترنت به چه معناست ؟
ابر به اصطلاحی گفته میشود که شما به این فضا دسترسی ندارید و اطلاعات در فضای دیگری پردازش میشود.فضاهایی مانند جیمیل،دراپباکس و آفیس آنلاین از خدمات ابری میباشند.
2.هشتگ در اصطلاحات اینترنت به چه معناست ؟
هشتگ یک نوع خاص از نشانهگذاری و یا حتی دستهبندی در شبکههای اجتماعی میباشد که مورد استفاده کاربران قرار میگیرد.شما با استفاده از هشتگ میتوانید پستهای مرتبط به هم را دستهبندی کنید تا کاربر شما به راحتی بتواند به آنها در شبکههای اجتماعی دسترسی پیدا کند.