با نفوذ اینترنت در تمامی امور مربوط به کسب و کارها و زندگی روزمره، صنعت ارتباطات، شبکه 5G را به عنوان جدیدترین عضو خانواده ارتباطات موبایلی با سرعت و امکانات بیشتر نسبت به نسل های پیشین ارائه می دهد. در این مقاله سعی ما بر این است که اطلاعات سودمندی را در مورد اینترنت 5G، مزایا، کاربردها، چگونگی عملکرد و غیره در اختیار شما قرار دهیم.
5G به معنای دسترسی تعداد دستگاههای بیشتر به اینترنت با سرعت فوقالعاده و تأخیر بسیار کم است. 5G آخرین نسل از فناوری شبکه تلفن همراه پس از 4G است. هدف 5G ایجاد ارتباطات موبایل به صورت سریعتر و قابل اعتمادتر است، بدین صورت دستگاههای بیشتری می توانند به اینترنت پرسرعت دسترسی داشته باشند.
برخلاف گذشته که شبکههای موبایل فقط نیاز به پشتیبانی از تلفنهای همراه برای مرورگرهای وب و پیامهای متنی را داشتند، امروزه بسیاری از افراد به دستگاههایی مانند تلفنهای هوشمند با قابلیت پخش HD، ساعتهای هوشمند، دوربینهای امنیتی، خودروهای خودران و متصل به اینترنت و سایر دستگاهها مانند سنسورهای سلامت و سختافزارهای واقعیت مجازی دسترسی دارند.
از آنجا که میلیاردها دستگاه به وب متصل می گردند، میبایست زیرساخت موردنیاز فراهم گردد تا علاوه بر پشتیبانی از اتصالات سریعتر، بتواند اتصالات همزمان را نیز به شیوه بهتری مدیریت نماید و پوشش وسیع تری به اینترنت را برای دستگاه ها فراهم کند؛ شبکه 5G راه برای رسیدن به اهداف عنوان شده هموار می سازد.
نکته مهم: 5G را با 5GE اشتباه نگیرید. 5GE یک اصطلاح بازاریابی است که توسط AT&T استفاده می شود و در واقع 5G نیست.
فهرست مطالب
Toggleمزایای 5G چیست؟
5G مزایای زیادی دارد. به نظر دلموند نیوتن ( بنیانگذار و مدیر عامل شرکت Groopview) مزایای اصلی 5G عبارتند از تاخیر کمتر، افزایش پهنای باند و ظرفیت بالاتر.
او همچنین میگوید: “سودمندترین تأثیر 5G به اتصال برمیگردد.” با اتصال شبکه قوی تر و قابل اطمینان تر، مردم قادر خواهند بود به صورت همزمان محتوای دیجیتال و ارتباطات را بدون اختلالات 4G مانند لگ، بافر و غیره تجربه نمایند. این دوره جدید اتصال به شبکه، بازاری دست نخورده برای پیشرفت های فناوری ایجاد می کند که به نفع کاربران و کسب وکارها است.
در یک نگاه، مزایای کلیدی عبارتند از:
- حداقل تأخیر هنگام پخش ویدیو و بازی
- شهرهای ایمن تر با وسایل نقلیه هوشمند و متصل به هم
- دسترسی تقریباً فوری به اکثر فایل های آنلاین
- محصولات و برنامه های جدید که به سرعت فوق العاده سریع نیاز دارند.
- اینترنت قابل اعتماد در مناطق دور افتاده
5G چه تفاوتی با دیگر فناوری ها دارد؟
5G به سادگی نسل بعدی شماره گذاری شده پس از 4G است که جایگزین تمام فناوری های قدیمی تر شده است.
- 1G صدای آنالوگ را معرفی کرد.
- 2G صدای دیجیتال را معرفی کرد.
- 3G موبایل دیتا را آغاز کرد.
- 4G راه را برای استفاده گسترده از اینترنت تلفن همراه هموار کرد.
5G در چه مناطقی در دسترس است؟
بازه زمانی در دسترس بودن سرویس 5G به ارائه دهندگان خدمات در منطقه شما بستگی دارد. در حال حاضر، 5G در تعداد نسبتاً کمی از مکانها در دسترس است، بنابراین هر کسی نمیتواند به آن دسترسی داشته باشد.
یک تلفن سازگار با شبکه 5G نیز یکی از اجزای مهم این شبکه سلولی نسل پنجم جدید است، زیرا هر تلفنی نمی تواند با آن کار کند. در حال حاضر تعداد زیادی دستگاه سازگار در بازار وجود دارند و اساساً همه تلفنهای جدیدی که عرضه میشوند از 5G پشتیبانی میکنند.
5G برای چه مواردی استفاده می شود؟
با توجه به اینکه تلفن های هوشمند در همه جا وجود دارند، ممکن است پاسخ این سوال واضح به نظر برسد، در حالی که تلفن ها قطعاً یک بازیگر اصلی در ارتباطات تلفن همراه هستند، اما مطمئناً شبکه 5G تنها متمرکز بر تلفن های هوشمند نیست. اجزای کلیدی این شبکه، اتصالات فوق سریع با حداقل تاخیر هستند. این موضوع برای پخش ویدئو از تلفن همراه بسیار عالی است. به حداقل رساندن تاخیر در سناریوهایی مانند آینده دستگاه های متصل به هم از اهمیت زیادی برخوردار است.
اگر می خواهید در مورد اینترنت اشیا بیشتر بدانید مقاله مزایا و چالش های اینترنت اشیا ( iot ) برای کسب و کار را مطالعه فرمایید.
یکی از کاربردهای 5G، دستگاه های واقعیت افزوده ( AR ) و هدست های واقعیت مجازی ( VR ) است. این دستگاه ها به سرویس پهنای باند اختصاصی بسیار زیادی نیاز دارند و باید در سریع ترین زمان ممکن از طریق اینترنت ارتباط برقرار کنند. هرگونه تأخیر می تواند به شدت بر احساس “واقعی” بودن در محیط های مجازی تأثیر بگذارد. این امر در مورد سایر دستگاههایی که نیاز به واکنش سریع دارند، مانند اتومبیلهای خودران برای جلوگیری از برخورد ناگهانی و درک مسیرهای چرخشی مناسب، سختافزارهای از راه دور و سیستمهای روباتیکی که از طریق کنترلکنندههای از راه دور یاد میگیرند یا از آنها پیروی میکنند، صدق میکند.
همانطور که گفته شد، 5G همچنان راه را برای اتصال سریعتر دستگاههای روزمره ما هموار میکند، مانند هنگام بازی، برقراری تماس ویدیویی، پخش فیلم، دانلود فایلها، اشتراکگذاری رسانههای HD و 4K، دریافت بهروزرسانیهای ترافیکی بلادرنگ و غیره. 5G به حدی سریع است که فقط برای دستگاه های تلفن همراه در دسترس نیست و این پتانسیل را دارد که به طور کامل اتصال سیمی پرسرعت شما را از طریق دسترسی بی سیم ثابت جایگزین کند. پس می توان گفت برای رسیدن به شهر هوشمند داشتن اینترنت پرسرعت از هر نسلی لازم است.
5G چگونه کار می کند؟
مانند سایر روش های ارتباط بی سیم، 5G داده ها را در طیف رادیویی ارسال و دریافت می کند. با این حال، برخلاف آنچه ما با 4G به آن عادت کرده ایم، این شبکه جدید می تواند از فرکانس های بالاتر ( امواج میلی متری ) در طیف رادیویی برای دستیابی به سرعت های فوق سریع استفاده کند.
نکته منفی این است که این فرکانسها تداخل بسیار بیشتری را از درختان و ساختمانها و گاهی اوقات حتی اجسام بسیار کوچکتر مانند یک شخص تجربه میکنند. این بدان معناست که برج های سلولی کوچک با موقعیت استراتژیک برای هدایت شبکه در سراسر شهر مورد نیاز هستند.
با این حال، همه اپراتورهای شبکه تلفن همراه یکسان کار نمی کنند. برخی از شرکتها از 5G در محدوده پایینتر از طیف رادیویی استفاده میکنند تا برجهای سلولی بتوانند به مناطق وسیعتری برسند و از دیوارها عبور کنند، اما سرعت نسبتاً پایینتر است. این فناوری در شهرهایی با سازه های کمتر و فضای آزاد بیشتر قابلیت بهتری خواهد داشت. از این رو بهتر است علاوه بر بهره مندی از اینترنت نسل 5، از اینترنت خانگی و اینترنت مرکزی ساختمان استفاده نمود تا بتوانیم در منزل از اینترنت با کیفیت و سرعت بالا بهره مند شویم.
5G از بسیاری از دستگاه ها پشتیبانی می کند.
5G میبایست حداقل از 1 میلیون دستگاه برای هر کیلومتر مربع (0.386 مایل مربع) پشتیبانی کند. این بدان معناست که شبکه در فضای عنوان شده قادر است 1 میلیون دستگاه یا بیشتر را به طور همزمان به اینترنت متصل کند.
درک این نوع سناریو با توجه به شهرهایی با بالاترین تراکم جمعیت (مانند تهران، اصفهان، مشهد و تبریز) ممکن است، دشوار به نظر برسد. با این حال، 5G تنها به منظور پشتیبانی از یک یا دو دستگاه برای هر نفر نیست، بلکه میبایست از ساعت هوشمند همه افراد، همه وسایل نقلیه موجود در منطقه که ممکن است به اینترنت متصل باشند، قفلهای هوشمند در خانههای اطراف، ابزارهای پوشیدنی و هر دستگاهی که باید در شبکه باشد، پشتیبانی نماید.
توجه: پیشبینی میشود که تا پایان سال ۲۰۲۳ در سطح جهانی ۱.۴ میلیارد اتصال در شبکههای 5G وجود داشته باشد.
اطلاعات بیشتر در مورد 5G
5G و سایر استانداردهای پهنای باند تلفن همراه توسط پروژه مشارکتی نسل سوم (3GPP) تنظیم شده است. نسخه 16 3GPP در سال 2020 تکمیل شد، نسخه 17، انتظار می رود تا اواسط سال 2022 نهایی شود و نسخه 18 نیز به دنبال آن خواهد آمد. هنگامی که 5G به طور گسترده در دسترس قرار گرفت، این امکان وجود دارد که آخرین پیشرفت بزرگ در شبکه تلفن همراه باشد. به جای 6G یا 7G، ممکن است به راحتی از 5G استفاده کنیم اما در طول زمان پیشرفتهای تدریجی نیز داشته باشیم.
توجه: به راحتی می توان 5G را با وای فای 5 گیگاهرتز اشتباه گرفت، اما این دو یکسان نیستند. اولی یک فناوری شبکه تلفن همراه است، در حالی که دومی یک باند فرکانسی است که در برخی از روترهای Wi-Fi استفاده می شود.
اگر می خواهید در مورد وای فای 5 گیگاهرتز بیشتر بدانید منتظر مقالات بعدی ما باشید.