
در مقاله قبل در مورد سرور مجازی، انواع و مزایای آن صحبت کردیم. میزبانی وب یکی از مهم ترین کاربردهای VPS است، اما سرور اختصاصی مجازی کاربردهای دیگری نیز دارد که در این مقاله به آنها اشاره می کنیم. همچنین مهمترین نکاتی که میبایست در هنگام خرید سرور مجازی مورد توجه قرار گیرد را بررسی خواهیم کرد.
کاربردهای VPS
1- میزبانی وب سایت
میزبانی وب سایت، رایج ترین روش استفاده از سرور اختصاصی مجازی است. بدین منظور، به یک سیستم عامل و برنامه های کاربردی وب سرور در VPS نیاز دارید. البته، نیازهای شما به نوع پروژه های آنلاینی که قصد اجرای آن را دارید نیز بستگی دارد.
استفاده از سرور اختصاصی مجازی برای میزبانی وب سایت مزایای زیادی دارد. اگرچه از نظر فنی می توانید از هاست اشتراکی نیز برای راه اندازی وب سایت های کم ترافیک استفاده کنید، اما برای وب سایت های تجاری با ترافیک متوسط بهتر است از سرور مجازی استفاده نمایید. منابع اختصاصی در VPS باعث افزایش امنیت وب سایت های میزبانی شده می گردد. اگر می خواهید در مورد سرور اختصاصی مجازی و انواع دیگر میزبانی وب بیشتر بدانید مقاله سرور مجازی چیست؟ + مزایای VPS را مطالعه نمایید.
2- گیم سرور ( Game Server )
بازی های کامپیوتری از سرگرمی های محبوب در بین گروه های سنی مختلف است و یکی از پرسودترین صنعت ها در بازارهای جهانی محسوب می شود. از سرور اختصاصی مجازی می توانید برای راه اندازی گیم سرور استفاده کنید.
به عنوان مثال، یکی از محبوبترین بازیهای موجود در بازار که توسط سرور انجام میشود، Minecraft است. اپراتورهای سرورهای Minecraft می توانند با استفاده از تبلیغات، حق عضویت، فروش کالاهای مجازی و بسیاری موارد دیگر کسب درآمد کنند.
هر چه تعداد بازیکنان روی سرور بازی خاص بیشتر باشد، برای اجرا به منابع بیشتری نیاز دارد. با این حال، پیش بینی اینکه چند بازیکن در نهایت می خواهند بازی شما را انجام دهند، می تواند چالش برانگیز باشد. VPS برای سرورهای بازی ایدهآل است، زیرا میتوانید میزان منابع موجود را در هر زمان مدیریت کنید.
3- ایمیل سرور ( Email Server )
امروزه اکثریت سازمان ها از ایمیل و ایمیل مارکتینگ استفاده می کنند. VPS یکی از راه حل های موجود برای اجرای ایمیل سرور است که محیط امنی برای داده ها فراهم می کند. همچنین می توانید از سرور اختصاصی مجازی خود به عنوان میزبان وب و سرور ایمیل به طور همزمان استفاده کنید.
4- ویپ سرور ( Server VoIP )
همانند ایمیل، تلفن اینترنتی یک وسیله ارتباطی ضروری برای بسیاری از مشاغل است. سرویس تلفن ثابت اینترنتی در پیشگامان با نام مگافون ارائه می گردد.
یک سرور اختصاصی مجازی به شما امکان می دهد سرور VoIP خود را میزبانی کنید و از طریق اینترنت تماس برقرار کنید. راه اندازی سرویس ویپ بر روی VPS امکان سفارشی سازی را برای شما فراهم می سازد و به همین دلیل گزینه ای کارآمد و مقرون به صرفه برای ارتباطات شرکتی است.
5- سرور مجازی بورس
برای انجام معاملات بورس پینگ تایم پایین، سرعت و آپتایم بالا امری ضروری است، به همین دلیل برخی از کاربران برای انجام معاملات آنلاین از سرور مجازی استفاده می کنند.
6- سرور پشتیبان خارجی ( External Backup Server )
تهیه نسخه پشتیبان از فایل ها برای کسب و کارهای آنلاین امری ضروری است. از دست دادن فایل ها، پوشه ها یا گاهی اوقات کل درایوها به دلایلی برای بسیاری از ما اتفاق افتاده است. به همین دلیل میبایست اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از این امر به ویژه در زمینه کسب و کار انجام گردد.
بسیاری از افراد برای تهیه نسخه پشتیبان از هارد دیسک های خارجی استفاده می کنند. راهاندازی یک VPS بهعنوان مخزن پشتیبان آنلاین، راهحل مناسب برای رفع مشکل کمبود فضا است. یک سرور اختصاصی مجازی می تواند سرور فایل شما باشد که از طریق آن می توانید به سادگی با آنلاین شدن به تمام فایل های مورد نیاز خود در هر نقطه از جهان دسترسی پیدا کنید.
شما همچنین می توانید VPS خود را به یک سرور پشتیبان برای وب سایت تبدیل کنید و در صورت بروز مشکل، با استفاده از نسخه پشتیبان قدیمی، سایت را به حالت قبل بازگردانید.
راهنمای خرید سرور مجازی
در ادامه مهمترین مواردی که میبایست در هنگام خرید VPS در نظر داشته باشیم را مورد بررسی قرار می دهیم:
1- کدام نوع VPS برای شما مناسب تر است؟
همانطور که در مقاله سرور مجازی چیست؟ + مزایای VPS بیان شد، سرور اختصاصی مجازی دارای سه نوع مدیریت شده، مدیریت نشده و نیمه مدیریت شده است. درصورتیکه با مدیریت سرور، عیب یابی و مدیریت برنامه ها، نرم افزارها و سرویس های نصب شده روی VPS خود آشنا هستید، می توانید سرور اختصاصی مجازی مدیریت نشده را انتخاب کنید و در غیراینصورت میبایست سرور مجازی مدیریت شده یا نیمه مدیریت شده را خریداری نمایید.
2- سرور مجازی لینوکس یا ویندوز
VPS ویندوز یک سرور خصوصی مجازی است که ویندوز سرور را اجرا می کند و VPS لینوکس سرور مجازی است که سیستم عاملش لینوکس باشد. شما میبایست با توجه به کنترل پنل و انواع نرمافزارهایی که می خواهید روی سرور اختصاصی مجازی اجرا نمایید، تصمیم بگیرید که کدام سیستمعامل را انتخاب کنید.
3- کاربران شما در کدام منطقه هستند؟
پیش از انتخاب VPS مناسب، میبایست به این سوال پاسخ دهید: اکثریت کاربران شما در داخل ایران هستند و یا در سراسر جهان؟
سرعت پایین بارگذاری وب سایت، یک نقطه ضعف بزرگ برای کسب و کارهای آنلاین است. زمانی که شما یا مشتریان هدف در فاصله بسیار زیادی از مرکز داده سرور هستید، سرعت بارگذاری وب سایت به دلیل تاخیر بیشتر، پایین می آید.
با توجه به آنکه اکثریت کاربران وب سایت های ایرانی در داخل کشور هستند، سرور مجازی ایران مناسب ترین انتخاب است.
4- فضای ذخیره سازی مورد نیاز
وبسایتهایی که پایگاه داده بزرگی دارند و یا محتوای ویدئویی به کاربران ارائه میدهند، قطعاً به فضای ذخیرهسازی بیشتری نیاز دارند. مقدار فضای ذخیره سازی قابل ارتقا است. با این حال، نوع ذخیره سازی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. در بازار فعلی دو نوع استوریج وجود دارد: HDD و SSD. به طور کلی، SSD بهتر از HDD عمل می کند. SSD دارای سرعت خواندن و نوشتن سریعتر، نرخ خرابی کمتر و زمان راهاندازی سریعتر است.
5- میزان ترافیک وب سایت شما چقدر است؟
شما میبایست ترافیک روزانه وب سایت و تعداد کاربران آنلاین خود را مورد بررسی قرار دهید، توانایی سرور برای مدیریت حجم عظیمی از ترافیک به عوامل مختلفی در رابطه با مشخصات منابع سرور بستگی دارد. CPU و RAM، دیسک مورد استفاده، RAID و غیره همه آنها در ایجاد یک سرور توانمند نقش دارند.
6- امنیت سرور اختصاصی مجازی
تقریباً همه شرکت های میزبانی وب در حال حاضر آپتایم 99.99٪ را اعلام می کنند. اما پیش از خرید سرور مجازی میبایست بررسی نمایید که شرکت ارائه دهنده چه اقداماتی را در مورد امنیت داده و سرور انجام می دهد، برای مثال برای جلوگیری و دفع حملات DDoS چه راهکاری را ارائه می کند.
7- تهیه نسخه پشتیبان
برای افزایش قابلیت اطمینان وب سایت خود، داشتن یک نسخه پشتیبان قوی به طور کلی ایده خوبی است. بسیاری از شرکت های هاستینگ نسخه پشتیبان ارائه می دهند، اما ممکن است خدمات ارائه شده متفاوت باشد. به عنوان مثال، تعداد دفعات پشتیبانگیری، مدت زمان نگهداری دادهها، نحوه بازیابی و موارد دیگر.
8- هزینه خرید سرور مجازی
برخی از شرکت های ارائه دهنده، برای مدت محدود مثلا به صورت یک روزه سرور مجازی رایگان را برای تست در اختیار شما قرار می دهند. اما پیش از خرید VPS از طریق مشاوره با کارشناسان فروش شرکت مربوطه قیمت سرور مجازی، پلن های مختلف و ویژگی های آنها را مورد بررسی قرار دهید.
9- پشتیبانی 7*24
پیش از خرید سرور مجازی اطمینان حاصل نمایید که خدمات پشتیبانی شرکت ارائه دهنده، به صورت 24 ساعته و در تمامی روزهای هفته می باشد.
در این مقاله کاربردهای سرور اختصاصی مجازی و مهمترین نکات برای خرید VPS مورد بررسی قرار گرفت. با در نظرگرفتن این موارد انتخاب سرور مجازی مناسب برای شما آسان می گردد.