اگر تاکنون سرویس اینترنت خانگی نداشتهاید و همین الان تصمیم بگیرید این سرویس را راهاندازی کنید، به ظاهر کار سختی پیش رو ندارید. کافی است یک مودم بخرید، سرویسدهنده اینترنت ADSL پیدا کرده و سرویس موردنظرتان را سفارش دهید. حالا فقط باید منتظر برقرای ارتباط باشید. اما در عمل این کار چندان هم ساده نیست. در بازار این روزها که پر از انواع مودم ADSL با سرعتهای مختلف و فناوریهای متفاوت است، کدام یک را باید انتخاب کنید؟ اینجاست که داشتن یک راهنمای خرید مودم به کار میآید.
یک راهنمای خرید مودم خوب به شما کمک میکند بتوانید انواع مودم وای فای را بشناسید و نوعی که با نیازهای شما همخوانی دارد را انتخاب کنید. همچنین معرفی برندها و مدلهای برتر بازار و ارائه نکات خرید مودم از دیگر موارد مورد نیاز است. این ها همه مواردی است که در این راهنمای خرید مودم وای فای با شما در میان خواهیم گذاشت. تا پایان با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
Toggleمعرفی مودم وای فای
مودم اصلیترین وسیلهای است که برای اتصال به اینترنت نیاز دارید. مودم ADSL از خط تلفن برای اتصال به اینترنت استفاده میکند. این نوع مودم ها از یک باند فرکانسی استفاده میکنند که تداخلی با تلفن ندارد. به همین دلیل استفاده از اینترنت ADSL خط تلفن را اشغال نمیکند.این روزها مودم های ADSL قابلیت وای فای و ارتباط بیسیم هم دارند. با این قابلیت، وسایلی که به فناوری وای فای مجهز باشند، میتوانند در یک محدوده مشخص مثل خانه یا محیط شرکت، به اینترنت ADSL متصل شوند. امروزه تقریبا در همه خانهها وسایل زیادی از طریق مودم وای فای به اینترنت متصل میشوند.
از کامپیوتر و لپتاپ گرفته تا گوشی موبایل تک تک اعضای خانواده و تلویزیون هوشمند و… . اینکه چه تعداد از وسایل میتوانند همزمان از یک مودم استفاده کنند، بسته به نوع و مدل آن دارد. علاوه بر اتصال وای فای، مودم های ADSL یک یا چند پورت LAN و USB دارند. از طریق این پورتها و کابل هم میتوانید کامپیوتر یا لپ تاپ را به مودم وصل کنید.
برای مشاهد آموزش تصویری و انجام تنظیمات مودم زایکسل میتوانید به مقاله نوشته شده با عنوان کانفیگ مودم زایکسل مراجعه نمایید.
انواع مودم وای فای WIFI
مودم های وای فای بر حسب نوع فناوری ارتباطی که استفاده میکنند، انواع مختلفی دارند. مهمترین انواع آنها مودم های ADSL و VDSL و SDSL و LTE هستند. هرکدام از سرویسدهندههای اینترنت ممکن است یکی یا همه این پروتکلها را پشتیبانی کنند. به همین دلیل لازم است قبل از خرید مودم با سرویسدهنده خود در مورد پروتکل ارتباطی که پوشش میدهد، صحبت کنید.
در ادامه راهنمای خرید مودم بی سیم، به بررسی انواع مودم وای فای میپردازیم:
1. مودم ADSL
ADSL رایجترین نوع ارتباط اینترنت خانگی است. در این سرویس که قدمت بیشتری هم دارد، سرعت دانلود از سرعت آپلود بیشتر است. در واقع مودم وای فای ADSL برای سرویسهای خانگی کاربرد دارد و نمیتوان از آن برای پوشش یک سرور استفاده کرد. اینترنت ADSL از ابتدای معرفی تاکنون چند بار ارتقا یافته و نسخههای مختلفی از آن وجود دارد. بسته به نسخهای از ADSL که استفاده میکنید، سرعت اینترنت شما هم متفاوت است.
نسخه ADSL تا سرعت ۸ Mbps را برای دانلود و سرعت ۱ Mbps را برای آپلود پشتیبانی می کند. نسخه ۲ADSL هم تا ۱۲ Mbps برای دانلود و ۳.۵ Mbps برای آپلود را پوشش میدهد. آخرین نسخه یعنی +۲ADSL هم تا ۲۴ Mbps را برای دانلود و ۱.۴ Mbps را برای آپلود ارائه میکند.
2. مودم VDSL
VDSL سریعترین نوع اینترنت خانگی است. نسخههای مختلف VDSL میتوانند از ۵۲ تا ۳۰۰ Mbps را برای دانلود و ۱۶ تا ۱۰۰ Mbps را برای آپلود فراهم کنند. این نوع اینترنت هم برای مصارف خانگی و هم برای سازمانها مناسب است.
3. مودم SDSL
این نوع اتصال سرعتی برابر برای دانلود و آپلود در اختیارتان میگذارد. SDSL هم نسخههای مختلفی دارد که حالت معمول آن سرعت حدودا ۲ Mbps را برای دو طرف ارتباط فراهم میکند. این نوع اتصال برای ارتباطات صوتی و ویدئویی مناسب است که به سرعت بالا و برابر برای دو طرف ارتباط نیاز دارد.
4. مودم LTE
مودم های LTE اینترنت خود را از شبکه های ۳G، ۴G یا ۵G میگیرند و به صورت وای فای در اختیارتان میگذارند.
برای خرید و دیدن قیمت ها و طرح های پیشنهادی اینترنت پیشگامان میتوانید وارد لینک خرید اینترنت adsl شوید و خرید خود را ثبت نمایید و از سرعت و کیفیت آن لذت ببرید.
بهترین مارک های مودم
در ادامه راهنمای خرید مودم اینترنت بی سیم بد نیست نگاهی به برندهای مطرح تولیدکننده آن بیندازیم. در ایران از زمان ارائه سرویس اینترنت ADSL مودم های دی لینک و تی پی لینک هم به بازار وارد شدند. این دو برند هنوز هم جزو پرفروشترین برندهای مودم در بازار ایران هستند.علاوه بر این هم شرکت هواوی با ارائه مودم های قدرتمندی وارد بازار اینترنت ایران شد و سهم خوبی از بازار را کسب کرد. در کنار اینها محصولات برندهای معروف ZYXEL و ALCATEL و NETGEAR هم کم و بیش در ایران استفاده میشوند.
این سه برند آخر در سطح دنیا سهم نسبتا بالایی از بازار را در دست دارند. البته ایسوس و لینکسیس هم برندهای دیگری هستند که کموبیش میتوانید آنها را پیدا کنید.
خرید مودم ADSL؛ به چه نکاتی توجه کنیم؟
پس از اینکه در در راهنمای خرید مودم ADSL به بررسی انواع مودم وای فای و مطرحترین برندها پرداختیم، حالا وقت آن رسیده که به سراغ مهمترین نکات خرید برویم.
-
تعیین امکانات مورد نیاز
در قدم اول خرید مودم ADSL باید برای خودتان مشخص کنید چه سرویسی و با چه سرعتی نیاز دارید. در صورتی که اینترنت تنها برای مصارف معمولی مثل وبگردی و حضور در شبکههای اجتماعی میخواهید، نیازی به سرعتهای خیلی بالا ندارید. اما اگر اینترنت را برای مصارفی مثل بازیهای آنلاین و ارتباطات صوتی و تصویری میخواهید یا مودم را برای شرکت محل کار میخرید، سرویسی با سرعت زیاد و مودمی با پهنای باند بالا نیاز دارید.
-
پشتیبانی سرویس دهنده اینترنت
قبل از اینکه مودم را بخرید لازم است با سرویسدهنده اینترنتی هم هماهنگ باشید. در برخی موارد ممکن است شما مودمی با امکان پشتیبانی از استانداردهای بهروز و سرعتهای بالا بخرید، اما سرویسدهنده شما توان سرویسدهی در این سطح را نداشته باشد. در نتیجه هزینه و انرژی شما تلف شده است.
-
تعداد پورتها
تعداد پورت مودم یکی از موارد اولیهای است که هنگام خرید مودم باید مراقب آن باشید. به خصوص اگر مودم را برای محل کار مدنظر دارید. چرا که کامپیوترهای محل کار از طریق پورت به مودم وصل میشوند و اگر تعداد آنها از پورتها بیشتر باشد، شما را با چالشهایی مواجه میکنند. برای حل این مشکل مجبور میشوید یا از هاب استفاده کنید یا برای تعدادی از کامپیوترها آنتن وای فای بخرید. بهتر است در همان زمان خرید مودم تعداد پورت را مدنظر داشته باشید تا با هزینههای اضافی و یا افت کیفیت و سرعت اینترنت روبرو نشوید.
-
استفاده آسان
نکته دیگری که برای خرید مودم بهتر است مدنظر داشته باشید، سادهبودن کاربری آن است. قبل از خرید یک مودم سعی کنید در مورد نحوه کاربری آن، چراغهایی که بر روی آن قرار دارند و امکاناتی که مودم در اختیارتان میگذارد، تحقیق کنید. اگر مودمی که انتخاب کردهاید، کاربری سادهای نداشته باشد، در مواقع زیادی باید به دنبال دفترچه راهنمای آن بگردید.
-
قیمت مودم ADSL
یکی از موارد مهمی که این روزها بیشتر به آن توجه میکنیم، قیمت کالاهای مختلف است. این موضوع هنگام خرید مودم هم صادق است و برای خرید آن باید به قدرت جیبتان توجه کنید. همانطور که گفتیم مدلهای مختلفی در بازار با مشخصات فنی متنوع و قیمت متفاوت وجود دارد. بنابراین سعی کنید متناسب با نیازتان مدلی را انتخاب کنید که در ازای هزینه پرداختی بیشترین ارزش را داشته باشد.
خرید اینترنت پهنای باند اختصاصی با بهترین تعرفه و کیفیت
بهترین مدلهای مودم خانگی در سال 2023
از آنجا که فناوریهای ارتباطی روز به روز در حال پیشرفت هستند، بهترین مودم ADSL خانگی هر سال با سال قبل متفاوت است. در پایان راهنمای خرید مودم adsl۲+ به سراغ معرفی ۵ مورد از بهترین مودم های خانگی در سال 2022 میرویم:
1. مودم دی لینک ADSL ۲ Plus بی سیمD_LINK / N۳۰۰
این مودم دی لینک یکی از بهترین مودم های خانگی 2022 است. در محدوده فرکانسی ۲.۴ GH کار میکند و تا سرعت ۳۰۰ Mbps را با +ADSL ۲ پوشش میدهد. همچنین دو آنتن و چهار پورت خروجی دارد.
2. مودم بیسیم تی پی لینک TP_LINK / Archer VR۴۰۰_V۲
این مدل تی پی لینک هم در محدوده فرکانسی ۲.۴- ۵ GH کار میکند و می تواند تا ۸۶۷ Mbps را پوشش دهد. مودم بی سیم TP_LINK / Archer VR۴۰۰_V۲ چهار پورت و سه آنتن دارد که آن را برای استفاده در محل کار مناسب کرده است. این مودم را میتوانید با گارانتی سه ساله خریداری کنید.
3.مودم بی سیم دی لینک مدل DSL-۲۲۴ NEW
مودم بی سیم دی لینک مدل DSL-۲۲۴ NEW از جدیدترین انواع مودم های وای فای است که از اینترنت vdsl هم پشتیبانی میکند. این مودم ۴ پورت دارد و با دو آنتن می تواند پوشش وسیعی ایجاد کند. به همین دلیل برای استفاده در محیطهای کاری هم مناسب است.
4. مودم روتر ADSL ۲/VDSL ۲ Plus بی سیم دی لینک مدل DSL-۲۸۷۷AL
این مدل از دی لینک هم جزو بهترین مودم های ADSL در بازار است. در باند فرکانسی ۲.۴-۵ GH کار میکند و قابلیت پشتیبانی از VDSL ۲ و ADSL ۲ را دارد. مودم DSL-۲۸۷۷AL دیلینک با چهار پورت و سه آنتن پوشش خیلی خوبی به منطقه مودر نظر شما میدهد.
5. مودم روتر VDSL/ADSL تی پی لینک TD-W۹۹۶۰-v۱.۲۰
این مودم تی پی لینک هم از VDSL پشتیبانی میکند. چهار پورت و دو آنتن دارد. این مدل در واقع برای مصارف خانگی ساخته شده است، اما سرعت و کیفیت ارتباط بالایی را برای شما فراهم میکند.
برای مشاهده تنظیمات مودم دیلینک میتوانید به مقاله نوشته شده تنظیمات مودم دی لینک در پیشگامان مراجعه نمایید.
جمع بندی
مودمهایی که در این راهنمای خرید مودم ADSL معرفی شدند، پرفروشترین و بهترین انواع مودم های ADSL موجود در بازار هستند. این مدلها با توجه به روز بودن قابلیتها و همچنین سرعت و کیفیتی که ارائه میدهند، انتخاب شدند. با این حال مودم های دیگری هم در بازار وجود دارد که ممکن است برای شما مناسب باشند. همانطور که پیش از این هم اشاره کردیم بهتر است ابتدا میزان سرعت و تعداد پورت مورد نیاز و مکان استفاده مودم تان را مشخص کنید، سپس برای انتخاب و خرید اقدام کنید.
سوالات متداول
انواع مودم وای فای WIFI را نام ببرید ؟
مودم ADSL – مودم VDSL – مودم SDSL – مودم LTE
مهمترین مواردی که باید در هنگام خرید مودم ADSL در نظر گرفت؟
تعیین امکانات مورد نیاز – پشتیبانی سرویسدهنده اینترنت- تعداد پورت ها- استفاده آسان و دیگر موارد.