بسیاری از افراد از سرعت پایین اینترنت خود ناراضی هستند در حالی که هیچگاه به دنبال علت و رفع مشکل آن نرفتهاند. عوامل بسیاری روی سرعت اینترنتهای خانگی تاثیر گذار هستند. پیگیری نویز خط تلفن یکی از شایعترین موارد است. ما در این مقاله توضیح خواهیم داد که نویز خط adsl چیست و چه تاثیری بر سرعت اینترنت شما دارد. در پایان به طور کامل به راهکارهای رفع نویز خط اینترنت ADSL خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
Toggleنویز خط اینترنت ADSL چیست؟
به تداخلهایی که روی امواج اطلاعات صورت میگیرد نویز گفته میشود. همانطور که میدانید اینترنتهای خانگی بر بستر خطوط تلفن راه اندازی میشود. بنابراین وجود نویز روی خطوط تلفن بر کیفیت و سرعت اینترنت تاثیرگذار است.در تنظیمات مودم برای کاهش نویز خط با کلمه SNR نشان داده میشود و برای تست نویز مودم، SNR نسبت سیگنال بر نویز خط بوده که آن را به صورت عدد به ما نشان میدهد. هر چه مقدار این عدد بالاتر باشد یعنی خط نویز کمتری دارد.
مهم ترین دلیل ایجاد نویز در تلفن یا نویز خط adsl
عوامل مختلفی موجب ایجاد نویز روی خط شما میشود. تعدادی از این عوامل عبارتند از موارد زیزکه باید پیگیری نویز خط تلفن را انجام داد تا به کاهش نویز خط تلفن منجر شود:
• کابل کشی برق و تلفن ساختمان: در برخی از ساختمانها، کابل برق و تلفن در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند. این موضوع موجب شده تا به مرور زمان جریان برق بر کیفیت سیگنالهای ارسالی روی خط تلفن تاثیر بگذارد و در نتیجه با گذشت زمان، نویز خط adsl خط افزایش یابد.
• کیفیت کابل تلفن: کیفیت کابل تلفن در نویز خط تاثیر گذار است. حتما از کیفیت بالای کابل تلفن خود مطمئن شوید. در ساختمانهای قدیمی این امکان وجود دارد که کیفیت کابلهای تلفن داخل ساختمان بعد از گذشت چندین سال کاهش یابد. در چنین مواقعی با سیمکشی مجدد مشکل رفع میشود.
• وجود لوازم برقی و حتی دستگاه تلفن در کنار مودم، موجب ایجاد نویز خط adsl میشود.
• عدم استفاده از اسپلیتر در مسیر تلفن یا سایر دستگاه هایی که از خط تلفن استفاده میکنند و یا استفاده از اسپلیتر معیوب که نیم سوز یا سوخته باشد. میتوانید تست نویز خط تلفن را با اسپلیتر سالمانجام دهید.
برای خرید طرح های اینترنت میتوانید به سایت پیشگامان مراجعه نمایید و طرح های اینترنت ADSL را تهیه نمایید.
اثر نویزها بر خطوط ADSL
وجود نویز بالا روی خط بر کیفیت سیگنالهای ارسالی تاثیر میگذارد. هرچه میزان نویز خط بالا برود سرعت اینترنت کاهش پیدا میکند. در برخی اوقات نویز بالا موجب قطعی و وصلیهای مکرر اینترنت میشود.
راه های تشخیص نویز در خط دارای اینترنت ADSL
راههای مختلفی برای تشخیص مقدار نویز روی خط وجود دارد. همانطور که در ابتدای متن بیان کردیم مقدار نویز در خط را با کلمه SNR داخل مودم نشان داده میشود که واحد آن دسیبل است و هرچه افزایش snr خط بیشتر باشد به معنای کیفیت خط بهتر می باشد.اما مقدار SNR در هر بازهای به یک معناست.
• زیر ۶ دسیبل به معنای نویز بسیار شدید روی خط است و در برخی مواقع امکان اتصال اینترنت وجود ندارد.
• بین ۷ تا ۱۰ دسیبل زیاد مناسب نیست و امکان قطعی و وصلی اینترنت وجود دارد.
• از ۱۱ تا ۲۰ دسیبل، عدد خوبی بوده و خط نویز پایینتری دارد.
• از ۲۰ تا ۲۸ دسیبل عدد خیلی خوبی است.
• در نهایت مقدار SNR بالای ۲۹ دسیبل، بسیار عالی است.
شما با وارد شدن به صفحه تنظیمات مودم برای کاهش نویز (آدرس صفحه تنظیمات مودم بر روی دفترچه راهنمای آن نوشته شده است ولی در اکثر مودمها آدرس آن: ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ است.) در قسمتی که اطلاعات سرعت خط نوشته شده، میتوانید مقدار SNR را پیدا کنید. علاوه بر آن با تماس گرفتن با پشتیبانی فنی شرکت ارائهدهنده ، میتوانید مقدار افزایش snr خط خود را از کارشناسان فنی بپرسید.
راه های حذف نویز در خط تلفن
اگر الان متوجه وجود نویز روی خط ADSL خود شدهاید، ادامه این متن را از دست ندهید. ما در ادامه میخواهیم راهکارهای سادهای را بیان کنیم که به کمک آن بتوانید مشکل را سریع و بدون دغدغه حل کنید.
اطمینان از سلامت کابل ها
از سلامت کابل تلفنی که به پشت مودم وصل شده مطمئن شوید. برای این کار تلفن خود را به همان کابل وصل و سپس به پریز تلفن بزنید. باید صدای بوق را صاف و بدون خش بشنوید. در صورت شنیدن صدای خش خش یا نشنیدن بوق تلفن، از کابل دیگری که از سلامت آن مطمئن هستید استفاده کنید.اگر با همه تست های داخل منزل و یا روی تمام پریزها همچنان صدای مطلوبی دریافت نکردید ممکن است سیم کشی داخلی شما دچار مشکل شده باشد که در این مواقع مودم را از طریق سیم تلفن کوتاهی مستقیم به سیم ورودی مخابرات در ورودی منزل/محل کار متصل میکنیم که در اصطلاح به آن تست سرخط می گویند.
میخواهید آموزش تنظیم مک آدرس در مودم های مختلف را یاد بگیرید به لینک مک فیلتر مودم چیست؟ مراجعه نمایید.
اتصال صحیح به اسپلیتر و محکم بودن اتصالات
اصولا بر سر راه کابل تلفنی که از مودم به پریز تلفن متصل میشود، دستگاهی به نام اسپلیتر قرار میگیرد. اسپلیتر یا نویزگیر دستگاهی است که برای رفع نویز خط بر سر راه کابل تلفن دستگاه تلفن و مودم قرار میگیرد. همچنین برای جلوگیری از نویز و صدای خشخش روی بوق خط تلفن، بر سر راه دستگاه تلفن هم استفاده میشود.این دستگاه مکعبی شکل دارای ابعادی به اندازه یک قوطی کبریت است. یک طرف آن دو سوکت تلفن قرار گرفته و در طرف دیگر آن یک سوکت تلفن قرار دارد. بالای سر هر کدام از این سوکتها نام آنها نوشته شده است.
از مودم باید یک کابل تلفن به سوکتی از اسپلیتر که اسم مودم بالای آن نوشته شده، وصل کنید. سپس از سوکت line که در طرف دیگر اسپلیتر قرار دارد، یک کابل به پریز تلفن وصل کنید.شما میتوانید دستگاه تلفن خود را با یک کابل تلفن به سوکت Phone اسپلیتر متصل کنید . بدین ترتیب میتوانید از یک پریز تلفن، برای مودم و دستگاه تلفن به طور همزمان استفاده کنید.بهتر است دستگاه تلفن با یک اسپلیتر بر روی یک پریز و مودم با یک اسپلیتر دیگر بر روی یک پریز جداگانه متصل شود. به اتصالات اسپلیتر خود دقت کنید و مطمئن شوید که هر کابل را به سوکت مرتبط خودش وصل کردهاید. از محکم بودن اتصالات کابلهای تلفن مطمئن شوید.
میخواهید به طور کامل با کارکرد اسپلیتر مودم آشنا شوید مقاله اسپلیتر مودم چیست را مطالعه نمایید.
اطمینان از کارکرد صحیح اسپلیتر (تست با اسپلیتر و بدون آن)
این نکته را در نظر داشته باشید که برخی از اسپلیترها ممکن است دچار مشکل باشند. برای همین بعد از اتصال اسپلیتر بر سراه مودم، حتما SNR خط را چک کنید. اگر بعد از اتصال اسپلیتر، عدد SNR کاهش یافت یا چراغ DSL (لینک) روی مودم ثابت نشد، مسلما اسپلیتر شما مشکل دارد. در چنین مواقعی بهتر است از اسپلیتر دیگری استفاده شود.
استفاده نکردن از دو شاخه ضد برق
مطمئن شوید از دوشاخه ضد برق برای وصل کردن مودم به پریز تلفن استفاده نمیکنید. دوشاخههای ضد برق موجب ایجاد نویز روی خط تلفن ADSL میشوند.
میخواهید بدانید بهترین dns های ایکس باکس کدامند و راه های آموزش تنظیم dns برای ایکس باکس را یاد بگیرید به لینک مربوطه مراجعه نمایید.
دور کردن مودم از وسایل الکتریکی
سعی کنید مودم خود را در قسمتی از خانه به دور از وسایل برقی مانند یخچال و تلویزیون وصل کنید. وسایل برقی به خصوص آنهایی که ولتاژ بالایی از برق را مصرف میکنند، میتوانند روی دستگاه مودم شما تاثیر گذاشته و نویز ایجاد کنند.
برای اینکه انواع روش های اتصال اینترنت را بدانید و یاد بگیرید کدام نوع برای شما مناسب است میتوانید به لینک اتصال به اینترنت مراجعه نمایید.
آپگرید، ریست و کانفیگ مجدد مودم
در برخی موارد نویز به وجود آمده روی خط ناشی از دستگاه مودم است. این مورد به خصوص در مودمهای قدیمی بیشتر دیده شده است. در چنین مواردی پیشنهاد میشود که نرمافزار مودم را از داخل صفحه تنظیمات مودم آپدیت کنید.در غیر اینصورت میتوانید مودم را به صورت نرم افزاری از داخل صفحه تنظیمات یا به صورت سخت افزاری از طریق روزنه reset که در پشت مودم قرار دارد ریست کنید.دقت کنید بعد از ریست کردن مودم نیاز به کانفیگ یا تنظیمات مجدد مودم برای متصل شدن به اینترنت دارید.
پیگیری با مرکز ارائه سرویس اینترنت و مخابرات
در صورتی که تمام راهکارهای بالا را انجام دادید و نویز خطتان رفع نشد، پیشنهاد میشود این مشکل را به مرکز ارائه سرویس اینترنت و مخابرات منطقه اعلام کنید. گاهی این مشکل با بررسی خط شما از مرکز مخابراتی توسط تکنسینها رفع خواهد شد.اگر با موارد ذکر شده کاهش نویز خط تلفن را مشاهده نکردید و نویز حذف نشد چه باید کرد؟اگر با انجام راهکارهای بالا همچنان نویز روی خطتان برقرار بود، این امکان وجود دارد که سیم کشی کابل های تلفن منطقه شما مشکل دارد. در برخی موارد با پایین آوردن سقف سرعت اینترنت توسط پشتیبانهای فنی مرکز ارائه اینترنت، کاهش نویز خط تلفن میشود، نویز خط بهتر میشود. در این حالت خط تلفن شما کشش سرعت بالاتر از آن را ندارد .
امیدواریم نکاتی که در این مقاله به کار بردیم برای شما کاربردی و مفید باشد. نظرات و تجربیات خود را در رابطه با این موضوع با ما به اشتراک بگذارید.
برخی سوالات متداول:
نویز خط اینترنت ADSL چیست؟
به تداخل هایی که روی امواج اطلاعات صورت میگیرد نویز گفته میشود. همان طور که میدانید اینترنت ها ی خانگی بر بستر خطوط تلفن راه اندازی میشود. بنابراین وجود نویز روی خطوط تلفن بر کیفیت و سرعت اینترنت تاثیرگذار است.
راه های حذف نویز در خط تلفن را نام ببرید؟
اطمینان از سلامت کابل ها – اتصال صحیح به اسپلیتر و محکم بودن اتصالات – اطمینان از کارکرد صحیح اسپلیتر (تست با اسپلیتر و بدون آن) – استفاده نکردن از دو شاخه ضد برق و …