اگر تا به حال نگاهی به دور و بر مودمتان انداخته باشید، حتما دکمه کوچک ناشناختهای را دیدهاید که WPS نام دارد. دکمهای که کمتر کسی آن را میشناسد و معمولا کاری با آن نداریم. اما دکمه WPS واقعا چه کاربردی دارد؟ چرا در پشت مودم کار گذاشته شده است؟ در این مقاله از پیشگامان با ما همراه باشید تا دکمه WPS در مودم را بیشتر بشناسید. و به سوال wps روی مودم چیست پاسخ دهیم.
فهرست مطالب
Toggleدکمه WPS چیست؟
wps مودم چیست؟(معنی wps در مودم) WPS مخفف عبارت Wi-Fi Protected Setup به معنای نصب حفاظتشده وای فای است. این فناوری به کمک کاربران میآید تا وسایل خود را آسانتر به اینترنت adsl مودم متصل کنند.
وقتی شما دکمه WPS را فشار دهید، مودم شروع به جستجوی دستگاههای اطراف میکند. در صورتی که دستگاهی با قابلیت WPS و آماده اتصال پیدا کند، دو دستگاه سریع به هم متصل میشوند. اگر هم تا دو دقیقه پس از فشردن دکمه، مودم دستگاهی آماده اتصال پیدا نکرد، جستجو را متوقف میکند.
البته توجه داشته باشید که همه دستگاههای مجهز به وای فای، قابلیت اتصال از طریق WPS را ندارند. دستگاههای قدیمی و حتی برخی دستگاههای جدید از این ویژگی پشتیبانی نمیکنند. اگر وسیلهای از قابلیت WPS پشتیبانی کند، هنگام اتصال به یک مودم جدید، گزینه connect via WPS را نمایش میدهد.
دکمه WPS کجای مودم قرار دارد؟
در ارتباطاتی که با WPS برقرار میشود، وظیفه مدیریت ارتباط بر عهده مودمها قرار دارد. به همین دلیل تقریبا انواع مودم از استاندارد WPS پشتیبانی میکنند. حتی در برخی از آنها WPS به طور پیشفرض فعال است.
فعالسازی دستی آن در برخی از مودمها به صورت سخت افزاری و در برخی به صورت نرم افزاری انجام میشود. اما در اغلب آنها به وسیله دکمه WPS فعال میشود. در بیشتر مودمها دکمه WPS در پشت مودم قرار دارد، جایی کنار پورتهای اترنت. در صورت فشاردادن آن قابلیت WPS فعال شده و میتوانید وسایلتان را با آن وصل کنید.
در مواردی دکمه WPS با دکمه خاموش و روشن کردن مودم یکی است. در صورتی که دکمه را سریع فشار دهید مودم را خاموش یا روشن میکند. اما در صورتی که دکمه را چند ثانیه نگه دارید، WPS را فعال میکند. برخی از مودمها این دکمه را در قسمت پشتی خود دارند، اما نام WPS کنار آن درج نشده است. بلکه با علامت آن مشخص شده است.
به غیر از موارد گفته شده ممکن است برخی از مودمها این دکمه را در جلوی خود یا در یکی از طرفین داشته باشد. در این موارد با یک نگاه ساده به اطراف مودم این دکمه را پیدا میکنید.
کاربرد دکمه WPS در مودم چیست؟
در این قسمت به پرسش کاربرد wpsچیست (دکمه wifi پشت مودم چیست) پاسخ میدهیم. برای آنکه درک بهتری از کاربرد دکمه WPS به دست آوریم، بهتر است نگاهی به نحوه اتصال به روش معمول بیندازیم. در حالت معمول برای اتصال به یک مودم باید شبکه وای فای را در وسیلهای که میخواهید به شبکه وصل شود، جستجو کنید. سپس شبکه وای فای مودم خود را پیدا کرده و با واردکردن رمز عبور، به آن متصل شوید. در این حالت شما باید نام شبکه وای فای مودم و رمز عبور آن را بدانید.
استفاده از دکمه WPS این امکان را فراهم میکند که بدون دانستن این دو، بتوانیم به مودم وصل شویم. بیشترین کاربرد این روش برای کاربرانی است که به دلیل آماتور بودن یا هر دلیل دیگری مثل فراموش کردن رمز عبور و… امکان به کار بردن نام شبکه وای فای و رمز عبور آن را ندارند.
همچنین این روش برای اتصال وسایل جانبی مثل پرینتر به مودم هم کاربرد دارد. در صورتی که پرینتر قابلیت پشتیبانی از دکمه WPS را داشته باشد، به راحتی و بدون وارد کردن رمز عبور میتوان آن را به مودم متصل کرد.
مزایای استفاده از WPS چیست؟
استفاده از دکمه WPS، اتصال به مودم را بسیار آسان میکند. در واقع با WPS تنها با فشردن یک دکمه میتوانید به اینترنت متصل شوید. این موضوع به خصوص برای کاربرانی که امکان کار با رمزعبورهای طولانی و پیچیده را ندارند، بیشتر به چشم میآید.
در صورت نیاز به اتصال وسایل جانبی مثل پرینتر به مودم هم سادگی استاندارد WPS به کار میآید. با استفاده از این روش خیلی راحت میتوان دستگاههای مختلف را به مودم متصل کرد. پس از اینکه یک بار وسیلهای به مودم وصل شد، اطلاعات آن ذخیره میشود و در نوبت بعدی اتصال، نیاز به فشردن دکمه WPS نیست.
فعال و غیرفعال سازی دکمه WPS مودم
برای اتصال به مودم از طریق WPS کافی است مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا دکمه WPS را روی مودم فشار دهید تا مودم شروع به جستجوی وسایل دیگر کند.
- سپس از طریق وسیلهای که میخواهید به مودم وصل شود، شبکه وای فای را انتخاب کنید.
- حالا دستگاه شما به صورت خودکار و بدون وارد کردن رمزعبور وای فای به مودم متصل شده است.
در صورتی که بخواهید وسایلی مثل پرینتر را به مودم متصل کنید، نحوه استفاده از WPS طبق مراحل زیر است:
- ابتدا دکمه WPS را روی مودم فشار دهید تا شروع به جستجوی وسایل دیگر کند.
- سپس دکمه WPS را روی پرینتر یا هر دستگاه دیگری فشار دهید.
- حالا باید منتظر باشید تا دو دستگاه به صورت خودکار به هم متصل شوند. در این روش هیچ نیازی به وارد کردن رمز عبور یا اطلاعات دیگری نیست و خود دو دستگاه ارتباط را برقرار میکنند. با یک بار اتصال دستگاه به مودم، اطلاعات آن ذخیره شده و در موارد بعدی بدون زدن دکمه WPS میتواند به مودم وصل شود.
- مطالعه بیشتر: آموزش قدم به قدم حل مشکل روشن نشدن چراغ اینترنت مودم
روش بعدی استفاده از WPS بهکارگیری کد پین هشت رقمی است. همانطور که گفتیم این کد معمولا روی برچسبی در پشت مودم نوشته شده است. شاید هم در دفترچه راهنمای مودم بتوانید آن را پیدا کنید. برخی وسایلی که دکمه WPS ندارند اما از این استاندارد پشتیبانی میکنند، برای اتصال به مودم از شما این کد هشت رقمی را درخواست میکنند. در صورت وارد کردن صحیح کد، دو دستگاه میتوانند یکدیگر را شناسایی کرده و بهم متصل شوند. پیشنهاد میشود مقاله دیگر ما درباره عوض کردن رمز وای فای را بخوانید.
مشکلات امنیتی استفاده از WPS
راحتی کار با WPS دلیل نمیشود که این روش بدون مشکل باشد. در واقع همین راحتبودن اتصال با WPS خود میتواند عامل ناامنی در شبکه وای فای شود.
یکی از روشهای بهکارگیری استاندارد WPS استفاده از کد پین هشت رقمی است. این کد توسط سازنده مودم ایجاد شده و معمولا روی برچسب پشت مودم نوشته شده است. هر کاربر با داشتن این کد میتواند به مودم متصل شود.
وجود این کد در صورت بی احتیاطی میتواند مشکل آفرین باشد. از یک سو اگر شخصی بتواند این رمز را از پشت مودم بخواند، به راحتی میتواند به آن متصل شود. همچنین هکرها هم میتوانند با به کار گیری حملات brute-force به کد هشت رقمی مودم شما دست یابند. حملات brute-force نوعی از حمله هکری است که با استفاده از کدنویسی همه اعداد هشت رقمی ممکن را برای اتصال به مودم شما امتحان میکنند تا سرانجام کد صحیح را پیدا کنند.
یک هکر باتجربه با ابزار مناسب ظرف هشت ساعت میتواند این کد هشت رقمی را پیدا کند. تازهکارترین هکرها هم نهایتا ظرف یک روز میتوانند به این کد دست یابند. با دستیابی به این کد هشت رقمی، هکر موردنظر به کل شبکه وای فای شما دسترسی خواهد داشت. برای جلوگیری از بروز مسائل امنیتی بهترین راهکار این است که WPS را در مواقعی که با آن کار ندارید، غیر فعال کنید.
اتصال بی دردسر و با کیفیت را با خرید بسته اینترنت وای فای خانگی پیشگامان تجربه نمایید.
چه سیستم عامل هایی از WPS پشتیبانی می کنند؟
سیستم عامل ویندوز از زمان انتشار ویندوز ویستا شروع به پشتیبانی از WPS کرد. پس از آن در همه نسخههای ویندوز ۷، ویندوز ۸ و ویندوز ۱۰ هم از این استاندارد پشتیبانی میشود.
سیستم عامل اندروید هم با انتشار نسخه ۴.۰ در سال ۲۰۱۱، پشتیبانی از WPS را آغاز کرد. بعد از آن همه نسخههای انتشاریافته اندروید از این استاندارد پشتیبانی کردهاند.
سیستم عامل IOS در هیچ کدام از نسخههایش از این استاندارد پشتیبانی نمیکند. با محصولات اپل امکان اتصال از طریق WPS را نخواهید داشت.
نکات مهم برای استفاده از استاندارد WPS
- استفاده از WPS اتصال به مودم را بسیار راحت کرده اما مشکلات امنیتی دارد. به همین دلیل بهتر است اگر استفاده از این روش برایتان ضروری نیست، بی خیال آن شوید.
- بهتر است مودم را دور از دسترس افراد غریبه قرار دهید تا امکان دستزدن به دکمه WPS را نداشته باشند.
- در برخی مودمها WPS به صورت پیشفرض فعال است. مراقب باشید آن را غیرفعال کنید.
- در هنگام استفاده از دکمه WPS مراقب باشید افراد غریبه در نزدیکی مودم نباشند تا نتوانند به آن متصل شوند.
- اگر قصد استفاده از WPS را دارید حتما با روش فشردن دکمه این کار را انجام دهید.
- مراقب باشید کد هشت رقمی WPS در معرض دید دیگران قرار نداشته باشد.
برخی از سوالات متداول
1. دکمه WPS در مودم چیست؟
WPS مخفف عبارت Wi-Fi Protected Setup به معنای نصب حفاظتشده وای فای است. این فناوری به کمک کاربران میآید تا وسایل خود را آسانتر به اینترنت adsl مودم متصل کنند.
2. دکمه WPS کجای مودم قرار دارد؟
3. چطور WPS را خاموش کنیم؟
در پشت مودمها یک دکمه فیزیکی قرار دارد که در پایین آن WPS نوشته شده است. با فشردن آن میتوان WPS را روشن و یا خاموش کرد.