در چند سال اخیر بحث اینترنت بین الملل چیست و اینترنت داخلی چیست در کشور بسیار داغ شده است. به خصوص از زمانی که سازمان تنظیم مقررات، قانون تفاوت حجم مصرفی برای سرورهای داخلی و خارجی را تصویب کرد.با تصویب این قانون افراد بسیاری در میزان حجم مصرفی و نحوه محاسبه آن توسط شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنت، دچار سردرگمی شدند.
جواب این سوال که اینترنت بین الملل چیست(اینترنت بین المللی چیست) و اینترنت داخلی چیست و ترافیک داخلی و خارجی چه تفاوتی با یکدیگر دارند، برای بسیاری هنوز مبهم است. در ادامه این مقاله جواب این سوال را به طور کامل توضیح خواهیم داد. اما قبل از آن نیاز است که چند توضیح به عنوان پیشزمینه در این رابطه در نظر داشته باشید.
تمام وبسایتها یا اپلیکیشنها دارای یک سرور و هاست هستند. هاستها انواع مختلفی دارند. این هاست میتواند یک سیستم کامپیوتری یا یک فضای مجازی باشد. روی این سرور تمام اطلاعات وبسایت یا اپلیکیشن مانند محتوای آن، اطلاعات کاربرانی که در آن سایت عضو هستند و اطلاعاتی همانند آن، ذخیره میشود. سازنده وبسایت یا اپلیکیشن، مکان قرار گرفتن این هاست را مشخص میکند.
شرکتهایی در ایران وجود دارد که خدمات میزبانی سرور و هاست را ارائه میدهند. اگر از این شرکتها برای وبسایت خود هاست تهیه کنید، که سرور آن داخل ایران باشد، در نتیجه هاست ایران دارید. اگر برای تهیه هاست از شرکتهای خارجی، یا شرکتهایی در ایران که سرور خارجی در اختیار شما قرار میدهند، هاست خریداری کنید، سرور شما خارجی است.
زمانی که یک سیستم به اینترنت متصل میشود یک آدرس یا آیپی دریافت میکند. حال وقتی آدرس سایت را به عنوان مثال google.com را وارد میکنید، کامپیوتر شما درخواستتان را به نزدیکترین روتر ارسال میکند. این روتر مقصد آدرس مورد نظر شما را شناسایی و درخواستتان را به آن سمت ارسال میکند.
مطالب بالا به عنوان یک پیش زمینه برای ادامه متن در نظر داشته باشید. پیشنهاد میشود جهت خرید بسته اینترنت وای فای خانگی کلیک کنید.
فهرست مطالب
Toggleاینترنت بین الملل (ترافیک خارجی) چیست؟
اینترنت بین الملل چیست؟ ترافیک بین الملل چیست؟ زمانی که سرور یک وبسایت در خارج از ایران قرار داشته باشد، درخواست شما از داخل ایران به سمت روترها و سرور آن به مقصدی خارج از کشور ارسال میشود. جواب ارسالی از آن سایت نیز روی همان بستر به سمت کامپیوتر شما ارسال میشود. بنابراین ارسال و دریافت اطلاعات در بستری خارج از ایران صورت میگیرد. به حجم مصرفی برای ارسال و دریافت این اطلاعات به سرور خارج از کشور، ترافیک خارجی میگویند. در این حالت اینترنت مصرفی شما اینترنت بینالملل است.
در این روزهایی که همه کارهایمان با وصل شدن به اینترنت گره خورده است برای اطلاعات در این باره مقاله روش های اتصال به اینترنت را مطالعه نمایید.
اینترنت داخلی چیست؟
منظور از اینترنت داخلی چیست؟ حال اگر سرور یک وبسایت در داخل ایران قرار داشته باشد، درخواستی که به روتر برای باز شدن صفحه سایت رسیده به سمت سرور آن در داخل کشور فرستاده میشود. به دریافت و ارسال اطلاعات روی بستر شبکه داخلی کشور، اینترنت داخلی میگویند. نکته مهم در این رابطه که باید در نظر داشته باشید، اگر با VPN آدرس یک سایت را که بر روی شبکه داخلی قرار دارد، باز کنید، دیگر شما از اینترنت داخلی استفاده نمیکنید. در واقع چون VPN آدرس IP خارجی را جایگزین آدرس IP داخلی میکند، این گونه به نظر میرسد که یک فرد خارج از ایران درخواست باز کردن سایتی در ایران را دارد.
قطعی اینترنت یکی از مشکلات و چالشهای شایع است که ممکن است کاربران ADSL با آن مواجه شوند. برای حل این مشکل به مقاله علت قطعی اینترنت مراجعه نمایید
تفاوت اینترنت داخلی و خارجی
همانطور که در قسمتهای قبل توضیح دادیم، اولین تفاوت این دو شبکه در محدوده مسیریابی دادهها است. در واقع در اینترنت داخلی، موقع درخواست یک سیستم در داخل ایران برای باز شدن یک وبسایت، دادهها مسیری در بین روترهای داخل ایران را طی کرده و به سرور میرسند. در این حالت سیستم مبدا، روترها و سرور همه در ایران قرار دارند. اما در اینترنت خارجی، دادهها از روترهای داخلی عبور میکنند و به روترهای خارجی میرسند. در نهایت سرور مقصد که در مکانی خارج از ایران قرار دارد، دادهها را دریافت میکند.
مزایای اینترنت بینالملل (اینترنت بین المللی چیست)
اگر شبکه داخلی اینترنت و سرورهای داخلی به هر دلیلی به مشکل برخورد کنند، سایت و اپلیکیشنهایی که در بستر اینترنت بینالملل قرار دارند، دچار مشکل نخواهند شد. پیشنهاد میشود مقاله دیگر ما درباره اینترنت adsl چیست را بخوانید.
مزایای اینترنت داخلی
اما اگر به هر دلیلی سرورها و اینترنت خارجی دچار مشکل شوند، شبکه داخلی میتواند بدون هیچ مشکلی به فعالیت خود ادامه دهد. در این عصر ارتباطات، که اکثر اطلاعات افراد همچون اطلاعات بانکی روی بستر اینترنت قرار دارد، امنیت شبکه از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از مزایای این شبکه، امنیت است. اطلاعات و سرور در بستر شبکه داخلی قرار دارند، بنابراین احتمال سو استفاده و از دست رفتن اطلاعات در این شبکه بسیار کم است. در صورتی که در اینترنت داخلی مشکلی پیش بیاید، میتوان سریع نسبت به شناسایی و رفع مشکل اقدام کرد در حالی که در اینترنت بینالملل این کار زمانبر است.
مورد بعدی سرعت بهتر دسترسی به اطلاعات در سرورهای داخلی است که به دلیل فاصله کمتر باعث میشود کاربران نسبتا سرعت بهتری را تجربه کنند. البته این موضوع به موارد فنی روی دیتاسنترها و سرورها وابسته است.
تفاوت تعرفه اینترنت داخلی و خارجی
طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات، ترافیک مصرفی در اینترنت داخلی نیمبها نسبت به اینترنت خارجی محاسبه میشود. در هنگام خرید بستهها و سرویسهای اینترنت عمدتا مقدار آستانه مصرف آن به روش محاسبه اینترنت داخلی ذکر میشود.اما یک نکته مهم در مورد اینترنت داخلی و نیم بها حساب شدن ترافیک مصرفی آن وجود دارد. شرط لازم برای نیم بها حساب شدن ترافیک، تنها داخلی بودن سرور سایت نیست.
علاوه بر آن باید نام سایت مورد نظر در پرتال سازمان فناوری اطلاعات ایران به آدرس http://ito.gov.ir یا با استفاده از لینک icip.ito.gov.ir دامنه و آدرس (IP) ثبت شود تا این آدرسها توسط این سازمان به اپراتورهای اینترنتی برای اعمال اینترنت نیمبها اطلاع داده شود. همچنین در هنگام استفاده از اینترنت داخلی در نظر داشته باشید که اگر فیلترشکن شما روشن باشد، ترافیک مصرفی به صورت بینالملل محاسبه میشود. پیشنهاد میشود مقاله دیگر ما درباره عوض کردن رمز وای فای را بخوانید.
نظارت بر نحوه محاسبه ترافیک توسط اپراتورها
سازمان تنظیم مقررات، شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت را موظف کرد تا ریز کارکرد سرویس اینترنت هر کاربر را بر اساس ترافیک داخلی و خارجی تفکیک کنند. بدین طریق شما با وارد شدن به پنل کاربری خود میتوانید جزئیات آخرین اتصال و مقدار حجم مصرفی خود را مشاهده کنید. علاوه بر آن سازمان تنظیم مقررات برای حفظ حقوق مصرف کنندگان، سازمان رگولاتوری را موظف کرد تا برنحوه محاسبه ترافیک اینترنتی شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت نظارت داشته باشد. این سازمان به صورت دورهای و مشخص، حجم خریداری شده توسط کاربران را بررسی کرده تا زودتر از زمان موعد به پایان نرسد.
اگر کاربران از شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنت خود در رابطه با نحوه محاسبه حجم مصرفی شکایت داشته باشند، این سازمان موظف به بررسی و رسیدگی به آن است.همچنین سرویسها و بستههای اینترنتی که ISPها برای فروش به کاربران تعریف میکنند، در ابتدا باید توسط این سازمان تایید شده و حد منصفانه آن سرویس مورد بررسی قرار بگیرد. امیدواریم با خواندن این متن جواب سوالات خود را در این حوزه دریافت کرده باشید. خوشحال میشویم نظرات خودتان را در این رابطه با ما به اشتراک بگذارید.
برخی از سوالات متداول
ترافیک داخلی برای سایتها و یا اپلیکیشنهایی است که سرور آنها در داخل کشور هستند و نحوه محاسبه مصرف ترافیک آنها نسبت به ترافیک بین الملل کمتر است. ترافیک بین الملل برای سایتها و یا اپلیکیشنهایی است که سرور آنها در خارج از داخل کشور هستند و نحوه محاسبه مصرف ترافیک آنها نسبت به ترافیک داخلی معمولا بیشتر است. خیر. دامنه ir هیچ تأثیری در داخلی و یا خارجی بودن ترافیک اینترنت شما ندارد.ترافیک داخلی چیست؟
ترافیک بین الملل چیست؟
آیا دامنه ir. به معنی داخلی بودن ترافیک اینترنت است؟