تقویت سیگنال وای فای جزو اقدامات اولیهای است که برای بالابردن سرعت و کیفیت اتصال اینترنت adsl باید انجام داد. تصور کنید برای گرفتن یک سرویس اینترنت پرسرعت، هزینه زیادی کردهاید اما به خاطر ضعیفبودن سیگنال وای فای، این سرویس فایده چندانی برای شما ندارد و هزینه زیادی را هم هدر دادهاید. اگر شما هم میخواهید با روشهای تقویت سیگنال وای فای آشنا شوید و از آنها استفاده کنید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
اینترنت هر روز نقشی مهمتر در زندگی ما پیدا میکند. از کسب درآمد گرفته تا تحصیل و مشاوره و… همه چیز با اینترنت در بهترین و راحتترین حالت انجام میشود. اما هرچقدر نقش اینترنت در زندگی ما پررنگتر میشود، دغدغه داشتن اینترنتی پرسرعت و باکیفیت هم بیشتر میشود. به خصوص وقتی پای اینترنت خانگی در میان باشد، این دغدغه جدیتر هم میشود.
چراکه معمولا فعالیتهایی مثل آموزش و کار و وقتگذرانی در شبکههای اجتماعی با اینترنت خانگی انجام میشود. هر کاربری هم ترجیح میدهد هنگام انجام این فعالیتها نگرانی بابت قطعی و پایینبودن سرعت نداشته باشد. به علاوه معمولا خانههای ما از اتاقهایی ساخته شدهاند که در تعدادی از آنها کیفیت سیگنال وای فای پایین است و نمیتوان با خیال راحت از اینترنت استفاده کرد. اینجاست که بسیاری از کاربران به فکر تقویت سیگنال وای فای میافتند.
برای خرید و مشاهده قیمت های اینترنت ای دی اس ال پیشگامان میتوانید به لینک خرید بسته اینترنت وای فای خانگی وارد شده و تعرفه قیمت ها را مشاهده کرده و خرید خود را ثبت نمایید و از سرعت و کیفیت اینترنت پیشگامان لذت ببرید.
فهرست مطالب
Toggle۱۲روش تقویت سیگنال وای فای مودم
۱. مودم را در جای مناسب بگذارید
در قدم اول تقویت سیگنال wifi بهتر است به سراغ پیداکردن مکان مناسبی برای مودم باشید. وسایل فلزی و آنهایی که میدان مغناطیسی ایجاد میکنند، توانایی اختلال در سیگنالهای وای فای را دارند. توجه داشته باشید که در ساخت برخی خانهها از اسکلت فلزی استفاده میشود. بهتر است نقاطی از خانه را که در آنها فلز به کار رفته، شناسایی کنید و مودم را دور از آنها بگذارید.
تقریبا همه لوازم خانگی برقی، میدان مغناطیسی ایجاد میکنند. بیشترین میدان مغناطیسی در آشپزخانه وجود دارد که وسایلی مثل ماشین ظرفشویی، لباسشویی و مایکروفر بیشترین سهم را در تولید آن دارند. همچنین تلفن بیسیم، تلویزیون، حرارتدهندههای تابشی و لامپهای فلورسنت هم میدان مغناطیسی ایجاد میکنند. بهتر است مودم خود را تا جایی که میتوانید دور از این وسایل نگه دارید.
نکته دیگر در مورد مکان مودم، قرار دادن آن در ارتفاعی بالاتر از سطح زمین است. مودم سیگنال وای فای را در همه جهات پخش میکند. در نتیجه قرار دادن آن روی زمین باعث میشود قدرت سیگنال کاهش یابد. به خصوص در خانههای دوبلکس بهتر است مودم را جایی نزدیک سقف طبقه اول قرار دهید تا افزایش برد وای فای اتفاق بیفتد. بدین ترتیب حتی طبقه دوم را هم میتوانید با همان مودم پوشش دهید.
۲. مودم خود را بهروزرسانی کنید
حملات بدافزارها همواره خسارت زیادی به کاربران اینترنت وارد میکنند. این حملات نهتنها سازمانهای بزرگ بلکه کاربران خانگی را هم تهدید میکند. در صورت ورود یک بدافزار به سیستم شما، میتواند پهنای باند مودم شما را کامل اشغال کرده و به وسایل دیگر گسترش پیدا کند. راه ساده جلوگیری از چنین حملاتی بهروز نگهداشتن مودم است.
برای این کار میتوانید صفحه تنظیمات مودم خود بروید. معمولا در این صفحه گزینهای برای اطلاع از جدیدترین بستههای بهروزرسانی وجود دارد که میتوانید به راحتی آنها را روی مودم نصب کنید.
۳. یک آنتن قوی برای مودم بخرید
معمولا مودمها با آنتنهایی کوچک و ضعیف به بازار عرضه میشوند. این آنتنها معمولا در حدود ۱۰ سانتی متر طول و db۴ بازدهی دارند. آنتنهای قویتری هم در بازار هست که بازدهی در حد db ۹-۱۰ با طولی بین ۳۰ تا ۴۵ سانتیمتر دارند. این آنتنهای قوی کمک زیادی به تقویت سیگنال وای فای شما میکنند.
همچنین برخی از آنها قابلیت نصب در جایی جدا از مودم را هم دارند.این نوع آنتنها با نصب در نزدیکی وسایل متصل به مودم، میتوانند سیگنال بهتری ارائه کنند. تقویت آنتن وای فای نقش مهمی در افزایش سیگنال وای فای دارد.
۴. مراقب امنیت مودم باشید
این روزها داشتن رمزعبور قوی برای محافظت از اتصال اینترنت یکی از واجبات است. به هرحال در اطراف شما افرادی هستند که بدشان نمیآید از اینترنتتان استفاده کنند. در حقیقت اگر شبکه وای فای شما رمز مطمئنی نداشته باشد، به احتمال زیاد افرادی دیگر هم از آن استفاده میکنند و سرعتتان کم میشود.
بهتر است همین الان دست به کار شده و رمز وای فای خود را تغییر دهید. یک رمز عبور امن باید حداقل شامل هشت کاراکتر باشد که از حروف کوچک و بزرگ انگلیسی، اعداد و نشانهها در آن استفاده شده باشد. از اعداد متداول یا اطلاعات شخصیتان در رمز عبور استفاده نکنید.
۵. از تقویت کننده وای فای استفاده کنید
تقویت کننده وای فای وسیله سادهای است که به مودم شما متصل شده و سیگنالهای وای فای آن را با توان بیشتری منتشر میکند. این کار به تقویت وای فای شما منجر میشود. تقویتکننده کاملا در درون شبکه وای فای شما قرار میگیرد و دقیقا همان اطلاعات درون شبکه را منتقل میکند. نصب آن خیلی ساده بوده و به راحتی از طریق دکمه wps مودم قابل نصب است. این وسیله برای مکانهایی از خانه که سیگنال وای فای خیلی ضعیفی دارند، بسیار کارآمد است.
۶. کانال وای فای را تغییر دهید
در ادامه بررسی روشهای تقویت سیگنال مودم، وقت معرفی کانال وای فای رسیده است. درست مثل یک خیابان که خودروها در خطوط مختلف رفت و آمد میکنند، مودمهای وای فای هم کانالهای متفاوتی برای عبور دادهها دارند. در اکثر کشورها کانالهای ۱ و ۶ و ۱۱ و ۱۴ برای استفاده از اینترنت وای فای فعال است.
با این حال اکثر کاربران تنظیمات کانال مودم را بر روی حالت خودکار قرار میدهند. در این حالت معمولا کانال ۱ یا ۶ استفاده میشود. در نتیجه حجم زیاد داده روی یک کانال باعث کندشدن ارتباط میشود. برای رفع این مشکل میتوانید کانالی با حجم کمتر داده را انتخاب و استفاده کنید.
برای این کار باید به صفحه تنظیمات مودم وارد شوید. در قسمت wireless settings تنظیمات channels را پیدا کرده و آن را بر روی کانال دلخواه خود قرار دهید.
۷. پهنای باند برنامههای مختلف را کنترل کنید
وجود یک برنامه که پهنای باند زیادی اشغال میکند، کافی است تا کل سرعت اینترنت همه کاربران را پایین بیاورد. خوشبختانه میتوان به سادگی این برنامهها یا کاربرانی را که پهنای باند زیادی اشغال میکنند، کنترل کرد. بدین ترتیب با تقویت آنتنهی وای فای برای دیگر کاربران روبرو خواهید شد.
برای این کار هم باید به صفحه تنظیمات مودم وارد شوید. در منوی wireless settings قسمت QoS را پیدا کنید. در این قسمت تنظیمات مدنظر خود را اعمال کرده و آن را ذخیره کنید.
۸. جدیدترین فناوری وای فای را استفاده کنید
جدیدترین فناوری وای فای IEEE ۸۰۲.۱۱ac نسبت به فناوریهای قبلی مثل IEEE ۸۰۲.۱۱b, g، سرعتهای بالاتری برای دانلود و آپلود در اختیار شما می گذارد. البته برای استفاده از این فناوریها باید هم مودم شما از آن پشتیبانی کند و هم وسایلی مثل گوشی موبایل که به وای فای متصل میکنید.
۹. استفاده از فرکانس 5 گیگاهرتز
فرکانس 5 گیگاهرتز سرعت انتقال داده بیشتری در فواصل کوتاه دارد. همچنین نسبت به فرکانسGH ۲.۴ کمتر شلوغ است. بنابراین میتواند برای استفاده در فواصل کوتاه سرعت بالاتری در اختیارتان بگذارد. در صورتی که مودمتان از این فرکانس پشتیبانی میکند، بهتر است آن را امتحان کرده و تقویت سیگنال مودم را ارزیابی کنید.
فقط توجه داشته باشید که امواج وای فای در فرکانس GH ۵ کمتر به اجسام جامد نفوذ میکنند. در نتیجه احتمالا برای محیطهای کاری و یا خانههای پر از اتاق مناسب نباشد.برای تغییر فرکانس هم پس از ورود به صفحه تنظیمات مودم، در منوی wireless settings باید تنظیمات band settings را از ۲.۴ به ۵ تغییر دهید.
۱۰. reset مودم را فراموش نکنید
همیشه وقت هیچ راهی جواب نمیدهد، میتوانید به reset امیدوار باشید. معمولا reset مودم باعث میشود سرعت آن افزایش یابد. با این کار حافظه مودم به کلی پاک شده و اجازه نصب بروزرسانیهای جدید را میدهد. برای این کار کافی است دکمه reset را چند ثانیه نگه دارید یا در برخی مدلها باید با یک سوزن را چند ثانیه در سوراخ ریز reset فشار دهید.
سپس منتظر بمانید تا مودم از ابتدا راهاندازی شود. حواستان باشد با reset مودم کلیه اطلاعات و تنظیمات آن از جمله تنظیمات سرویسدهنده اینترنت پاک میشود.
۱۱. سیستم وای فای گرهای نصب کنید
اگر همه روشهای بالا را امتحان کردید و تقویت سیگنال وای فای مودم به اندازه کافی نبود، ناامید نشوید. هنوز راههایی برای ایجاد اتصال اینترنت با کیفیت وجود دارد. یکی از این راهها نصب سیستم وای فای گرهای است. از آنجا که در برخی مکانها به دلیل وجود اتاقها و قسمتهای مختلف، مودم امکان پوشش همه محیط را ندارد، سیستم گرهای کمککننده خواهد بود.
این سیستم از یک مودم اصلی و چند واحد پخشکننده سیگنال تشکیل میشود که در نقاط مختلف خانه نصب میشوند. این اجزا به کمک همدیگر پوشش کاملی از سیگنال قوی را در خانه به وجود میآورند.
اگر تاکنون سرویس اینترنت خانگی نداشتهاید و همین الان تصمیم بگیرید این سرویس را راهاندازی کنید، راهنمای خرید مودم ADSL را مطالعه نمایید.
۱۲. سرویس اینترنت قوی تری انتخاب کنید
وقتی همه راههای خانگی برای رسیدن به سرعت مدنظر پاسخ نداد، احتمالا لازم است به فکر یک سرویس اینترنت قویتر با سرعتی بالاتر باشید. در این مرحله میتوانید ابتدا مشکلتان را با سرویسدهنده اینترنت خود در میان بگذارید و از آنها راه حل بخواهید. در صورتی که راه حل مناسبی ارائه ندادند، در مورد کیفیت دیگر سرویسدهندهها تحقیق کرده و گزینه مناسبتری انتخاب کنید.
نکات مهم برای افزایش برد وای فای (WIFI)
تقویت سیگنال وای فای علاوه بر افزایش سرعت مودم، افزایش برد وای فای را هم در پی خواهد داشت. برای افزایش برد وای فای در اولین قدم باید مراقب موانع فیزیکی در مقابل سیگنال و تداخل امواج الکترومغناطیس باشید. این دو مورد برد سیگنال را کاهش میدهند.
اما در کنار این عوامل باید توجه داشته باشید نمیتوان بیشتر از ظرفیت سرعت و پهنای باند مودم از آن انتظار داشت. ضمن اینکه سرعت ارائهشده توسط سرویسدهنده اینترنت هم عامل محدودکننده دیگری است.
جمع بندی «تقویت آنتن دهی و افزایش سیگنال مودم»
در شرایطی که داشتن سرعت و کیفیت بالا در اتصال اینترنت نیازی مهم است، با انجام برخی اقدامات میتوان به افزایش سیگنال وای فای و بالابردن کیفیت ارتباط پرداخت. تعیین مکان مناسب برای مودم، استفاده از آنتن مناسب و تقویتکننده مودم، همچنین تغییر برخی تنظیمات مودم میتواند به تقویت سیگنال مودم کمک زیادی کند.
سوالات متداول
چند روش تقویت سیگنال وای فای مودم را نام ببرید؟
مودم را در جای مناسب بگذارید – مودم خود را بهروزرسانی کنید – یک آنتن قوی برای مودم بخرید – مراقب امنیت مودم باشید – از تقویت کننده وای فای استفاده کنید – کانال وای فای را تغییر دهید و …
نکات مهم برای افزایش برد وای فای را نام ببرید؟
تقویت سیگنال وای فای علاوه بر افزایش سرعت اتصال به اینترنت، افزایش برد وای فای را هم در پی خواهد داشت. برای افزایش برد وای فای در اولین قدم باید مراقب موانع فیزیکی در مقابل سیگنال و تداخل امواج الکترومغناطیس باشید. این دو مورد برد سیگنال را کاهش میدهند.